WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Twitter als Persbericht
Ankeveen, za 27 maart 2010

Op Twitter.com is te vinden dat Joost Boermans zich kandidaat heeft gesteld als D66 wethouder. Op die site staan nog wat puzzelstukjes van de formatie.

Update 28-3-2010, 18.13: Burgemeester Martijn Smit twittert weer.

Twitteren

Voor wie dat nog ontgaan is, Twitteren is het publiceren van ultrakorte berichtjes waarin je vertelt wat je doet, hoe je je voelt en waarin je meer min of meer persoonlijke uitingen loslaat. In het kabinet Balkenende zaten enkele enthousiaste twitteraars, die vaak meer aandacht hadden voor twitteren dan voor besturen van het land en de debatten in de tweede kamer.


Burg. Martijn Smit

Joost Boermans

Marianne Zwagerman

Twitteraars

De nieuwe burgemeester van Wijdemeren, Martijn Smit is ook een twitteraar (al heeft hij nu een pauze ingelast), evenals Marianne Zwagerman, actievoerder in de Republiek Horstermeer en Joost Boermans, voorzitter van D66 Wijdemeren. Twitteraars hebben followers, volgers, die de berichtjes op de voet volgen. Tijdens het ineenzakken van het kabinet Balkenende was het interessant om de tweets (twitterberichtjes) van Frits Wester te volgen, omdat die van minuut tot minuut verslag deed van wat hij hoorde en zag.

Joost Boermans: kandidaat wethouder

Op twitter.com/joostboermans staan de tweets van Joost Boermans over de coalitieonderhandelingen met DB en de VVD. Weer wat sliertjes witte rook uit de Rading 1.

Samenvatting

Uit de onderstaande tweets mag worden afgeleid dat Joost Boermans zich kandidaat heeft gesteld als wethouder namens D66. Voorts komt uit de berichtjes naar voren dat de afdeling van D66 zich op 13 april tijdens een extra ledenvergadering mag uitspreken over het onderhandelingsresultaat en de kandidatuur van Boermans als wethouder. Uit de uitnodigingsbrief die op de D66 website staat kan afgeleid worden dat ook Nanne Roosenschoon zich als wethouder kandideert.

Joost Boermans schrijft om 12.30 vandaag het bovenste onderstaande berichtje, waarna de berichtjes in de tijd teruggaan:


Wethouderschap is ook afhankelijk van de porteffeuille verdeling. Niks is zeker en coalitie is ook nog niet rond, maar we zijn op goede weg.
5 minutes ago via web

De leden van D66 Wijdemeren bepalen op 13 april e.e.a. tijdens een extra en bijzondere afdelingsvergadering.
10 minutes ago via web

heb me net officieel kandidaat gesteld als D66 wethouder. Lijkt me een enorme eer, zware last en pittige tijd. Maar ik ben er klaar voor.
11 minutes ago via web

eerst maar eens de tekst voor coalitieakkoord -in wording- rondom de bibliotheek opschrijven... Ben blij dat we daar uit lijken te zijn.
about 2 hours ago via web

Hoera, mijn dochtertje is een geworden! Wat gaat de tijd snel! Heb een mooie dag voor de boeg. Leuk
9:36 PM Mar 25th via web

Pittige discussies en schorsingen... Ben blij om D66er te zijn. Later meer. Ga nu slapen.
3:16 PM Mar 25th via Uber

Twitter voor de duidelijkheid: 'coalitie in wording' al kan het nog ploffen. Maar dat is niet de insteek, en ook niet de verwachting.
6:19 AM Mar 25th via web

en ja, vanavond gaan we -coalitie- de bibliotheek bespreken. Wat mij betreft is dat in 1 min. klaar. benieuwd naar houding DorpsBelangen.
6:15 AM Mar 25th via web

Vanochtend leuk gesprek voor een klus bij een kust/ cultuur instelling. Ook lekker om in A'dam te zijn. Wildschud was even jeugdsentiment...
6:13 AM Mar 25th via web

Een beetje witte rook: DB heeft e.e.a. naar buitengebracht. zie http://www.wijdemeersewebkrant.nl/2010/mrt10/100325-02.php
6:12 AM Mar 25th via web


Even rekenen

We gaan even rekenen. Gerard Abrahamse was al tijdens de campagne de wethouderskandidaat van de VVD. Joost Boermans of Nanne Roosenschoon komt daar nu bij als wethouder namens D66, waarschijnlijk mede afhankelijk van de protefeuilleverdeling. Van DB wordt Gert Zagt al maanden getipt als wethouder van Financiën. Dan blijft er nog één onbekende DB'er over, want DB moet een tweede wethouder leveren om de getalsmatige verhouding in de raad enigszins te laten doorwerken in het college.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3