WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwjaar op de Rading
Wijdemeren, ma 4 januari 2010

Vanavond vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijdemeren plaats. Goed bezocht door Wijdemeerders uit alle windstreken.

Lange rij

Ruim voor acht uur vormde zich al een lange rij belangstellenden in de hal van het gemeentehuis die wachtte op de beurt om het college van B&W een gelukkig 2010 te kunnen wensen. Uit alle kernen waren zij gekomen. Afgezwaaide politici, actieve politici en kandidaat politici waren ruim vertegenwoordigd. Maar ook tal van verenigingsbestuurders, vrijwilligers en functionarissen die met de gemeente te maken hebben. Opvallende gasten waren gehuld in uniform. Daaronder brandweerlieden, maar ook een caranavalsvereniging in vol ornaat. De gasten werden voorzien van hapjes en drankjes in de tot feestzaal omgetoverde raadszaal.

Nieuwjaarstoespraak

Halverwege de avond nam burgemeester Karen Heerschop plaats achter het het spreekgestoelte voor de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Zij heette de nieuwe Wijdemeerders van harte welkom. Haar advies om snel in te burgeren was om vrijwilliger te worden bij de vele verenigingen en evenementenorganisatoren die Wijdemeren rijk is. Zij heeft het afgelopen half jaar met verbazing en bewondering de inzet gezien van vrijwilligers bij tal van gelegenheden en sprak daar met grote waardering over.

In maart zal een nieuwe raad aantreden in Wijdemeren. Maar ook zal er dan een nieuwe benoemde burgemeester in Wijdemeren die functie gaan uitoefenen. Zij riep iedereen op om te gaan stemmen. Wie niet gaat stemmen mag achteraf ook niet klagen, vond zij.

Goed luisteren, goed uitleggen

De nieuwe raad drukte zij op het hart om gooed te luisteren naar de burgers en om besluiten goed uit te leggen aan de bevolking. Communiceren is belangrijk. Maar ook de burger moet in beweging komen. Hij moet meedenken met het gemeentebestuur en burgers moeten met elkaar spreken, was de boodschap die de burgemeester aan Wijdemeren mee gaf.

Douwe van Essen maakte een dia-show van de nieuwjaarsreceptie.

bron
WWK
foto
Douwe v, Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
1 gr.
windkr. 2