WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pas op: Gevaarlijk IJs
Loosdrecht, zo 3 januari 2010

Er werd vandaag geschaatst op de Loosdrechtse Plassen, maar dat is zeker nog niet vertrouwd, waarschuwt Sjors Chamboné.

Exact een jaar geleden ging het ook bijna goed mis in Loosdrecht. Vier schaatsers gingen toen door het ijs. Zij konden er niet op eigen kracht uit komen. Omwonenden hebben hen toen met behulp van een surfplank gered. Een 53-jarige vrouw werd met onderkoeling opgenomen in het ziekenhuis.

ingezonden brief

IJs kapot gevaren en de veiligheid op de Loosdrechtse Plassen.

Vandaag, zondag 3 januari was ik bij mij aan boord aan het werk en om ± 16.00 uur heb ik de eerste waaghalzen over de Eerste Loosdrechtse Plas zien schaatsen. Zij hebben daarbij de zwakke plekken, ontstaan door het op Oudjaarsdag varen van Rederij Noord West, gekruist en blijkbaar zijn zij er niet doorheen gezakt. Dus misschien valt de schade aan het ijs inmiddels mee en komt er later in de week alsnog een schaatswedstrijd op de Loosdrechtse Plassen.

Ik wil wel waarschuwen dat er veel wakken in de Loosdrechtse Plassen en havens tot voor kort open waren en zeker niet dik genoeg zijn om grote groepen te dragen. Luister naar de IJsmeester van de Loosdrechtse IJsclub. Bel de IJslijn op 035-582 64 46 of kijk op www.ijsclubloosdrecht.nl/. (Als u de speakers van uw pc aan zet, dan hoort u daar het gesproken ijsbericht van de Loosdrechtse IJsclubs. red. WWK)

Sjors Chamboné
Utrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
1 gr.
windkr. 2