WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bijna mis op Loosdrecht
Loosdrecht, vr 2 januari 2009

Op de Loosdrechtse Plassen gingen vier schaatsers door het ijs. Het leek erop dat er mensen vermist waren. Dat bleek gelukkig niet zo te zijn.

Tussen de Tweede en de Derde Plas zakten gisteren rond drie uur vier schaatsers door het ijs. Dat schrijft Hans van Keken op de voorpagina van de G&E van vandaag. Een omwonende waarschuwde de hulpdiensten, omdat het duidelijk was dat de schaatsers niet op eigen kracht uit het water konden komen. Het ging mis nabij jachthaven Muyeveld. Een andere schaatser, die aan de Veendijk woont, ging snel naar huis om een surfplank op te halen waarmee hij de ongelukkige schaatsers, samen met een andere schaatser, uit het water kon trekken.

Bewoners van de Veendijk verleenden eerste hulp en zetten de onderkoelde schaatsers onder douche in afwachting van de komst van de hukpdiensten. Een 53-jarige vrouw uit Schalkwijk werd meegenomen naar de Tergooiziekenhuizen met ernstige onderkoeling.

Vermist?

In eerste instantie werd gedacht dat er schaatsers vermist werden. Er werd daarom lange tijd naarstig gezocht, ook door een traumahelikopter. Gelukkig bleek dat uiteindelijk loos alarm.

Twee dagen ijs

Loosdrechters uit de omgeving snappen niet dat mensen al het ijs op gingen. Twee dagen eerder was er opveel plaatsen nog open water. De voorzitter van ijsclub de Lange Akker vndt dat men beter op de ijsbaan kan gaan schaatsen. Het is er ondiep en het ijs is veel dikker. Dat is best drie euro entrée waard zegt hij.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
1 gr.
windkr. 2