WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wat doet Ab Krook?
Loosdrecht, vr 5 maart 2010

Ab Krook stond op plaats acht van de lijst van DorpsBelangen. En weer kreeg hij een zetel met, in dit geval zelfs overbodige, voorkeursstemmen.


Ab Krook

Prominent lid

Ab Krook is een prominent lid van Dorps Belangen Loosdrecht. Binnen die partij speelde hij verschillende rollen. Hij werd in 2006 gekozen als raadslid, net als nu, maar hij accepteerde de benoeming niet. Toen er problemen ontstonden met het bestuur van DBL was hij één van de gangmakers om een nieuw bestuur te vormen. In oktober 2008 speelde hij een belangrijke rol bij de fusiebesprekingen tussen DBW en DBL. In december 2008 viel het besluit om te fuseren. Op 23 juni 2009 was de fusie een feit met o.a. Ab Krook in het bestuur van de nieuwe kiesvereniging DorpsBelangen.

Plaats negen en acht

In 2006 stond Ab Krook op de negende plaats op de kandidatenlijst van DBL. Hij kreeg toen 212 voorkeursstemmen en kreeg daarmee een raadszetel, die hij echter niet ging bezetten. Dit keer kreeg stond hij op acht en kreeg hij 405 voorkeursstemmen, voornamelijk uit Loosdrecht. DB kreeg negen zetels, dus kreeg Krook dit keer regulier zijn zetel, maar bovendien ook vanwege de voorkeursstemmen als hij lager had gestaan. Dus doet zich, nog meer dan vorige keer, de vraag voor: "Doet hij het of doet hij het niet?"


Ab Krook met een dorpsgenoot in Eén Vandaag.
Op de vraag: "Moet hij in de raad?" antwoordt de dorpsgenoot volmondig "Ja!".

Op TV

Eén Vandaag , de actualiteitenrubriek op Nederland 1, vroeg het hem gisteren. Hij gaf er geen antwoord op. Wel werd duidelijk dat hij niet verwacht had dat hij weer, en nog heviger dan de vorige keer, in de prijzen zou vallen.

Het item in Eén Vandaag is hier te zien. Het begint na 24 minuten. (Trek het schuifje onder het beeld naar rechts tot u 24 minuten bereikt heeft.)

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 2