WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bestuur DBL afgetreden
Loosdrecht, wo 3 september 2008

Het voltallige bestuur van DBL is afgetreden. De oorzaak is een diepgaand verschil van inzicht tussen de fractie en het bestuur.

Vorige week werd bekend dat Cor Lam, fractieassistent en bestuurslid van DBL was afgetreden. Gevraagd naar zijn motieven door de WWK hield hij zich op de vlakte. " Ik heb absoluut geen behoefte om teveel in details te treden.": antwoordde hij ons.

Lintje blijkt splijtzwam

In de WWW (en waarschijnlijk de andere lokale bladen) staat vandaag een uitgebreid artikel van Herman Stuijver, die ging graven naar de details van de kwestie. Die details zijn zeer opmerkelijk te noemen, omdat het om een kleine kwestie gaat, die onwaarschijnlijke proporties aanneemt. Het lintje, dat op 25 april aan oud-DBL wethouder Yvonne Siemons werd uitgereikt, blijkt de splijtzwam in de DBL gelederen.

Veenbrand

Leden van het bestuur van DBL bestreden, vanaf het moment dat het lintje werd uitgereikt, op onderdelen de kwalificaties die aan de gedecoreerde werden toegedicht en vonden dat het lintje derhalve ten onrechte was uitgereikt. Die mening werd toen al geventileerd, ook in de WWK. De toonzetting van die stukken was zodanig hard, dat wij later besloten ze terug te nemen en te vervangen door een bericht waarin de kern van het conflict werd samengevat. Naar nu blijkt, nam het conflict daarna het karakter van een veenbrand aan, die onderaards voortwoekerde en vorige week onverwacht tot uitbarsting kwam.

Zaak gesloten


Jaap van Waveren (fractievoorzitter DBL)

Het DBL-bestuur benaderde burgemeester Don Bijl met het verzoek om de door hen aangevoerde argumenten en feiten nader te onderzoeken. Burgemeester Bijl was daartoe niet bereid. Hij verklaarde de zaak voor gesloten. Daarin werd de burgemeester, na overleg, gesteund door de fractie van DBL, die er geen enkele behoefte aan had om de zaak uit te laten groeien tot een affaire, zeker gezien het feit dat het huns inziens om een ondergeschikte zaak van gering belang gaat.

Cor Lam stapt op


Cor Lam (ex-fractieassistent, ex-bestuurslid DBL)

Cor Lam was zeer ontevreden met de gang van zaken, het standpunt van de DBL-fractie en het standpunt van burgemeester Don Bijl. Daarop stapte hij dan ook op als fractieassistent en bestuurslid. Lam vond dat hij de waarheid boven tafel moest krijgen en zag zijn pogingen daartoe gedwarsboomd door zijn eigen fractie. Jan van Corteveen, de voorzitter van DBL, staat pal achter Cor Lam. Hij vindt dat het hier om een principiële zaak gaat, die niet van ondergeschikt belang is. Van Corteveen is er helemaal klaar mee. Samen met Tineke Franssen en Angelo Damo, de beide andere bestuursleden stapte hij ook op, uit solidariteit met Cor Lam. Voor Van Corteveen is er geen weg terug zegt hij. "Hij is er helemaal klaar mee."


Jan van Corteveen

Tineke Franssen

Angelo Damo

Terug naar DB?


Co de Kloet

Uit de mond van Co de Kloet, de aartsvader van DBW, vernamen wij zeer onlangs dat er met DBL gesproken wordt over een eventuele hereniging van de beide DB fracties. In het stuk van Herman Stuijver stelt deze dezelfde vraag aan fractievoorzitter Jaap van Waveren van DBL. Die geeft daarop een ontwijkend antwoord. Van Waveren vindt dat een extra ledenvergadering van de kiesverenging DBL zich moet uitspreken hoe het nu verder moet.

bron
WWW/WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 4