WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje: de Balans
Loosdrecht, ma 5 mei 2008

Op het lintje dat aan Yvonne Siemons werd verleend is door het bestuur van DBL negatief gereageerd. Van twee kanten belicht.

Het bestuur van DBL, bij monde van Cor Lam, daarin ondersteund door Claudia Millenaar, eiste in een reactie naar de WWK rectificatie in het cv dat bij het lintje hoort, omdat Yvonne Siemons niet bij de oprichting van DBL aanwezig was. Gert Zagt, fractielid van DBL gaf tegengas. Hij feliciteerde Yvonne Siemons van harte met haar lintje. Hij wees er daarbij op dat Yvonne Siemons, in de aanloop naar de herindeling, het gezicht van DBL was en in de hoedanigheid van lijsttrekker de kar trok.

In contacten met deze en gene uit het Loosdrechtse is ons gebleken dat er sprake is van verschillende lezingen rond de start van DBL. Het is waar dat Yvonne Siemons niet bij de oprichtingsvergadering was, zoals door Cor Lam gesteld. Zij geeft dat zelf ook toe.

Na de oprichting van DBL was Yvonne Siemons bij alle campagneactiviteiten en verkiezingsbijeenkomsten de vertegenwoordiger en lijsttrekker van DBL. Zij was het gezicht van die partij. Na de verkiezingen, die DBL met overweldigend succes won, was zij vier jaar wethouder voor DBL. Uit het feit dat zij (en enkele anderen) na die vier jaar niet langer voorkwam op de lijst van DBL mag worden opgemaakt dat die partij en Yvonne Siemons niet langer bij elkaar pasten om welke reden dan ook. Haar verdiensten voor DBL voor die tijd zijn onmiskenbaar, al was zij niet bij de oprchting.

Verantwoording WWK

Eén en ander afwegende hebben wij, bij hoge uitzondering, besloten om de reacties van Cor Lam, Gert Zagt en Claudia Millenaar, die in de emotie van het moment werden geschreven, te verwijderen en te vervangen door dit stuk. Dat er discussie is hoeft niet onder het tapijt geveegd te worden. De bewoordingen van de reacties waren in het licht van de toekenning van een lintje zwaar aangezet. Vandaar.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3