WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nederhorst 1 kampioen
Nederhorst den Berg, ma 5 mei 2008

Op de eerste mei werd Nederhorst 1 kampioen in een bloedstollende wedstrijd tegen Voorwaarts.

ingezonden bericht

In een bol van de spanning staande wedstrijd is het Nederhorst gelukt kampioen te worden van de 5e klasse G. In een beslissingswedstrijd met Voorwaarts was de 1-1 eindstand , na verlenging, voldoende. Het doelsaldo uit de reguliere competitie is beter dan dat van Voorwaarts. Door dit schitterende resultaat zal Nederhorst voor de derde keer in haar geschiedenis gaan uitkomen in de 4e klasse.

Eén Mei 2008 is weer een memorabele dag geworden in de geschiedenis van Nederhorst. Om 11.00 uur druppelde de eerste spelers de kantine binnen. De chauffeur van de spelersbus ,voor deze gelegenheid gesponsord, zat al aan de koffie. Rene had alle tassen ,ballen en dranken klaarstaan en enkele dames hadden al broodjes gemaakt voor op de terugreis. Stel je voor dat je kampioen wordt dan moet je wel wat eten!!.

Om 12.15 vertrok de bus waarin naast de spelers van de selectie ook enkele trouwe supporters hadden plaatsgenomen. Vlak voor het bereiken van het terrein van voetbalvereniging SEC welke onze prima gastheer zou zijn wenste de voorzitter de spelers namens heel Nederhorst den Berg veel succes toe.
Grappig was het om te zien dat Nederhorst gelijk aankwam met Voorwaarts en dat die erg onder de indruk waren van wat er bij ons allemaal uit de bus kwam.

Toen om 14.00 uur de wedstrijd begon was het terrein goed volgelopen met een overgrote supportersschare uit Nederhorst. Nederhorst begon gretig en kreeg via Jordy al na 4 minuten een goede kans. Vlak hierop was het eerste afstandschot op het doel van Nederhorst. Voorwaarts had duidelijk lering getrokken uit de wedstrijd van 27 april toen Nederhorst Voorwaarts met 6-2 wist te verslaan. Hun niet al te snelle laatste man stond nu op het middenveld en achterin had men een snellere laatste man opgesteld welke onze snelle Jaap Lorier moest afstoppen.

Nederhorst creëerde een licht overwicht maar had het moeilijk tegen het felle en fysiek sterke Voorwaarts. Bij Nederhorst ging er ook nog veel fout en zo ontspon zich een pittig duel zonder hoogstaand voetbal. In de 13e minuut en 20e minuut kreeg Nederhorst kleine mogelijkheden. Een schot van Milan smoorde en een verkeerde terugkopbal kon net niet verwerkt worden. Na z’n 22 minuten leek Voorwaarts het initiatief te grijpen . Kansen ontstonden er echter niet. Ook de kansen voor Nederhorst waren schaars. Ralf schoot een teruggelegde bal ver naast en Jaap schoot na een goed en snel opgezette aanval met broer Dick de bal te voorzichtig in hetgeen een makkelijk prooi werd voor de Voorwaarts keeper. Wat voor de rust nog opviel was dat de jonge arbiter iets te weinig optrad tegen de soms felle overtredingen van Voorwaarts en het veelvuldig duikelen van de overigens gevaarlijke Voorwaarts spits Kruggelaar.

In de tweede helft werd al snel gescoord . In de 55e minuut wist Jordy van der Panne raak te koppen na onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied. 1-0 en een enorme vreugde maakte zich meester van de grote Nederhorst aanhang.
Bijna in de tegenaanval was het alweer gelijk geworden. Erwin van Weeghel toonde echter zijn klasse door de hard ingeschoten bal uit de hoek te plukken. Kort hierna moest Wessel Blok geblesseerd uitvallen. Voor hem kwam Daniël Versluis in het veld. Voorwaarts moest nu meer risico gaan nemen maar vond steeds een sterke verdediging tegenover zich, waarbij met name Edwin Keizer genoemd mag worden voor zijn bijna foutloze spel. In de 63e minuut had Jaap Lorier het duel moeten beslissen. Alleen afgaande op de keeper plaatste hij de bal echter naast. Vlak hierna had Milan nog pech met een bekeken lob.

oorwaarts bleef voornamelijk gevaarlijk met corners en vrije trappen. Zo verdween in de 66e minuut een bal rakelings over de lat. Er leek voor Nederhorst niet te veel aan de hand omdat men in de tweede helft beter was dan Voorwaarts en ook meer kansen kreeg. Toch sloeg het noodlot toe. Een wel heel makkelijk gegeven strafschop na een lichte botsing van Alex Vendrig betekende de 1-1. Voorwaarts, dat moest winnen, begreep dat het nu het moment was en probeerde de druk te verhogen. Dick Lorier werd gewisseld voor Jeroen Bouwer maar dit mocht niet baten . De eindstand bleef 1-1 hetgeen een verlening van twee keer 15 minuten betekende. Al na 3 minuten kreeg Nederhorst een beste kans . Een snel opgezette aanval via Milan , Jaap gaf Ruud Wenneker de mogelijkheid om te scoren. Helaas werd er gemist. De beste kans om de wedstrijd definitief te beslissen kreeg Nederhorst nog geen twee minuten later. Milan werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd en de scheidsrechter wees resuluut naar de stip. Michiel Dirks, welke nooit faalt vanaf 11 meter, deed dit nu wel en hij schot de bal jammerlijk naast. Wat een domper.

Hierdoor bleef de wedstrijd enorm spannend want Nederhorst had aan een gelijkspel genoeg en Voorwaarts zou, indien ze zouden scoren, waarschijnlijk dit het resterende deel van de verlenging wel weten vast te houden. Nederhorst kreeg vlak voor het einde van de eertse verlenging nog een enorme kans maar de keeper van Voorwaarts wist zich te strekken om de inzet van Alex van de lijn te halen.

In de tweede helft van de verlenging probeerde Voorwaarts het nog wel en was het bij tijd en wijle erg spannend . De stand bleef 1-1 en toen de scheidsrechter af floot kwam er een enorme donderslag en wolkbreuk uit de hemel waarbij menigeen dacht hier geven al onze overleden sportvrienden Nederhorst het eerbetoon welke ze verdienen.

Een enorme vreugde brak los en de bloemen werden de tribune ingegooid waar een groot deel van de Nederhorst aanhang de jongens toezong.
Het Nederhorst clublied weerklonk nu in de kantine van SEC en ook uit de kleedlokalen klonk het nodige zangtalent. De busreis terug was natuurlijk een prettige. Zelfs Michiel werd nog toegezongen over dat er nog leven is na het missen van een strafschop!!

Toen de bus arriveerde bij het clubhuis was deze helemaal vol gestroomd met supporters en werden de spelers onder een welkomshaag doorgeleid en kon het feest beginnen. Het bleef deze avond nog lang onrustig in Overmeer Zuid.
Een geweldig resultaat van spelers, begeleiding, supporters en bestuur en een schitterend afscheidscadeau voor de vanwege gezondheidsproblemen stoppende trainer Rien Nederlof.

Allemaal van harte proficiat met dit prachtige resultaat.