WIJDEMEERSE WEBKRANT
WOZ Info-avond
Wijdemeren, vr 19 februari 2010

Op woensdagavond 18 februari werd uitleg gegeven over hoe de WOZ-waarde wordt bepaald van onroerend goed in de gemeente.

persbericht

WOZ informatiebijeenkomst druk bezocht

Eind februari ontvangen de inwoners van Wijdemeren hun woonlastennota waarop ook de  WOZ waarde wordt vermeld. Vooruitlopend hierop organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst. Die werd door ruim 150 mensen bezocht.

Telefonisch bespreken

Op woensdagavond 18 februari werd in drie sessies uitleg gegeven over hoe de waarde wordt bepaald van onroerend goed in de gemeente. Tevens werd aandacht geschonken aan een nieuw fenomeen in Wijdemeren: de mogelijkheid om de vastgestelde waarde eerst telefonisch te bespreken, in plaats van direct een bezwaarschrift in te dienen. Als een eigenaar het niet eens is met de door de gemeente vastgestelde WOZ waarde, kan hij nu eerst met de gemeente bellen en dat toelichten. De afdeling Belastingen onderzoekt dan de zaak. Daaruit kan een correctie op de waarde volgen. Als de gemeente bij de vastgestelde waarde blijft, dan kan natuurlijk alsnog een schriftelijk bezwaar ingediend worden. De gemeente hoopt hiermee zijn inwoners beter van dienst te zijn en daarbij ook de hoeveelheid schriftelijke bezwaren te beperken.

Wethouder Abrahamse: “De grote opkomst geeft aan dat deze bijeenkomst voorziet in een de behoefte van inwoners om in een persoonlijk contact informatie te verkrijgen. De reacties waren unaniem lovend over dit initiatief. Volgend jaar zal dit zeker een vervolg krijgen.”

Taxatieverslag

Tijdens de bijeenkomst werden de gegevens en de methode getoond die de gemeente gebruikt om de waarde te bepalen van onroerende zaken. Iedere bezoeker kreeg een taxatieverslag mee.
Bezoekers die nog niet voldoende geholpen konden worden, konden hun gegevens achterlaten. Zij worden binnen enkele dagen door de gemeente gebeld.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbricht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
3 gr.
windkr. 4