WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Het geld is op!
Wijdemeren, wo 6 januari 2010

Putter wijst erop dat de verkiezingsprogramma's wel veel beloven, maar dat er geen geld is om mooie plannen uit te voeren.

ingezonden bericht

Struisvogel

Een struisvogel steekt zijn kop in het zand bij naderend onheil. Wat je niet ziet kan je ook niet deren. Menig struisvogel heeft zijn tol betaald voor deze onnadenkende houding.

In het zondagse tv-programma Buitenhof legde de presentator onlangs de nadruk op zo’n struisvogel mentaliteit. In een programma over de gemeenteraadsverkiezingen wees hij er op dat in bijna geen enkel verkiezingsprogramma aandacht wordt gevraagd voor de draconische bezuinigingen die de gemeenten te wachten staan en dat er derhalve in die programma’s ook geen oplossingen worden aangeboden.

En dat is toch een vreemde zaak, want je kan de kiezer wel van alles beloven, maar zonder het geld dat daar onlosmakelijk bij hoort kun je nu al zeggen dat het hoofdzakelijk loze beloftes zijn. En dan kom je toch terecht in de sfeer van de goedkope trucs. Sloeg de opmerking van de Buitenhof-presentator ook op Wijdemeren?

Helaas moeten we ook hier vaststellen dat de verkiezingsprogramma’s weer bol staan van prachtige voornemens die het paradijs op aarde beloven te beginnen dus bij Wijdemeren. Maar wie dat moet betalen staat er ook hier niet bij. Waarbij bovendien opvalt dat de heersende coalitie partijen het desastreuze beleid van de laatste vier jaar gelijk de struisvogels negeren en net doen alsof het aan hun niet heeft gelegen. We weten het allemaal. CDA, VVD, PvdA, GL bouwden vigerend partij- en coalitie programma op drijfzand, financieel is Wijdemeren de vernieling in geholpen, maar ondanks dat worden we weer bijkans omver geblazen door vele pagina’s gebakken lucht.

Alsof er niets is gebeurd. Alsof er niet een hele andere boodschap naar de kiezer zou moeten worden gezonden, n.l. de aankondiging van een gigantische gemeentelijke bezuinigingsoperatie, die uiterst moeilijk uitvoerbaar zal zijn maar die toch zal moeten worden uitgevoerd als je ten minste de mensen niet op hoge kosten wil jagen. Dat is geen leuk bericht en ook Dorpsbelangen, dat hoogstwaarschijnlijk op 3 maart een riante overwinning zal boeken is er onduidelijk over. Optimisme is nu eenmaal gemakkelijker te verkopen. Maar voor optimisme is er geen enkele reden.

De boodschap is:

  • dat het gemeentelijk bedrijf moet worden aangepakt
  • minstens veertig ambtenaren er uit
  • taken afstoten
  • het politieke circuit inperken
  • de bureaucratie indammen
  • en alles schrappen wat, zij het wellicht met tranen in de ogen, gemist kan worden.

Zo is het en niet anders. Dit is in een paar woorden het enige geloofwaardige verkiezingsprogramma u aangeboden door

Putter

P.S. Er zat vanmorgen een vlucht putters hoog in de elzen. Een goed begin van een, naar ik hoop voor u allen, gelukkig 2010. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

De link is naar Buitenhof van afgelopen zondag waar Putter aan refereert. Daarin kwamen lokale politici aan het woord, waaronder één die 25 jaar voor het CDA in de raad had gezeten en wethouder was geweest. Toen hij echter tegen een vuiltje aanliep bij de bouw van een nieuw gemeentehuis, splitste hij zich van het CDA af en werd daarop de grootste lokale partij. Maar de landelijke partijen hielden de rijen gesloten en zijn partij buiten het college. Het was een leerzame aflevering van Buitenhof.

Red. WWK

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-4 gr.
windkr. 2