WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilbrand legt het uit
Wijdemeren, za 23 januari 2010

Hilbrand Korver legt nog een keer uit waarom hij de overstap van GroenLinks, via Het Kan Anders naar de PvdA (PVDA) maakte.

(Hiermee sluiten wij deze discussie tussen Hilbrand Korver en de andere betrokkenen. Red. WWK.)

ingezonden brief

Geachte redactie,

Hierbij de onderbouwing van mijn keuze:

Voor mij is de keuze voor de nieuwe PVDA erg natuurlijk.
Wat mij vooral overtuigd heeft is de keuze van de kandidaten Daarmee is ook de grootst mogelijke garantie ingebouwd dat die koerswijziging ook werkelijk doorgevoerd wordt , in de keuzes die de komende jaren op de beslissende momenten gemaakt moeten worden.

Dat deze PVDA mensen ook anders denken en stemmen blijkt onder andere uit het stemgedrag op de extra raadsvergadering die ik aangevraagd had als laatse mogelijkheid om de 24 monumentale bomen van het Noordereinde te sparen. Ben Steenvoorden en Rieks Karssemeijer stemden voor het behoud samen met de leden van de Dorpsbelangen Partijen. Dat is een duidelijk andere invalshoek dan het volgen van wat ambtenaren bedenken, zonder invloed van de mening van de bewoners van Wijdemeren zoals door de schrijvers van het GroenLinks programma de afgelopen vier jaar gepractiseerd is.

De een maakt duidelijk dat hij/zij de burger ziet staan, de ander, zoals GroeonLinks volgt blindelings het college. Door deze actieve opstelling is de nieuwe PVDA nu al beloond. Zie de grotendeels vernieuwde kandidatenlijst met kritische ambitieuze mensen, die midden in de maatschappij staan. Dat kan geen enkele partij de PVDA nazeggen ook GroenLinks niet. Gewoon oude wijn in oude zakken, dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar daarvoor heb ik niet gekozen.

Sinds acht jaar is het de bedoeling dat gemeenteraadsleden op een gezond kritische manier het collegebeleid en de uitvoering daarvan controleren. Dat is dualisme. Het was de bedoeling dat gemeenteraadsleden, die samen een college vormen, daar ook aan mee zouden doen.

De afgelopen 4 jaar was er een brede coalitie maar van enige kritische controle ontbrak elk spoor bij het overgebleven Groe Links raadslid Edwin Bult. Het college te pas en te onpas steunen vond hij belangrijker, dan de ruimte te geven aan raadsleden met visie en argumenten.

Mijn overstap naar een partij met Passie Visie Durf en Ambitie (P.V.D.A.) is dan ook heel natuurlijk

Partijen met mooie verkiezingsprogramma's zijn er al jaren. Maar aan de vruchten herkent men de boom!

Groeten,

Hilbrand Korver

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2