WIJDEMEERSE WEBKRANT
OSG vertoont Departures
Kortenhoef, za 23 januari 2010

Op zondag 7 februari vertoont de OSG de Japanse film Departures in het kader van het jaarthema Rituelen in tijden van verandering.

ingezonden bericht

Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef (OSG)
Zondag 7 februari 2010 11.00 uur Filmtheater Hilversum
Film DEPARTURES

De film Departures van de Japanse filmer Yôjirô Takita wordt vertoond in het kader van het jaarthema van de OSG: ‘rituelen in tijden van verandering’. De film Departures werd bekroond met een Oscar voor de beste buitenlandse film.

De cellist Daigo raakt zijn baan kwijt en is gedwongen naar zijn geboortedorp terug te keren. Door een misverstand solliciteert hij op een baan bij een firma die zich heeft gespecialiseerd in het weer toonbaar maken van overledenen. Dat gaat gepaard met een wasritueel, waarbij de nabestaanden toekijken: een ritueel dat bedoeld is om iemand schoon en fris aan een nieuw leven na de dood te laten beginnen. Daigo’s vrouw heeft veel moeite met deze nieuwe baan en smeekt hem vol afschuw een ‘normaal’ beroep te kiezen. Daigo reageert daarop met : ‘Er is toch niets normaler dan de dood’.
Ondanks het droeve onderwerp is Departures geen sombere film. Daigo wordt terug in zijn geboortedorp geconfronteerd met zijn verleden, maar al werkende weet hij orde op zaken te stellen in zijn leven, in de liefde en in zijn dromen.

Opgaven voor deelname:

Corrie van Egmond 030 2313138 / covae9 at cs.com
Ben Koning 035 6913054 / koningpannebakker at telfort.nl

Filmtheater Hilversum, aanvang 11.00 uur.

Entree € 7,00 af te rekenen bij de kassa van het filmtheater.
Filmtheater Hilversum. Herenplein 5. Het filmtheater is in het centrum van Hilversum, voor routebeschrijving en parkeermogelijkheden zie www.filmtheaterhilversum.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2