WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpscentrum: Procedurefout?
Oud Loosdrecht, ma 11 januari 2010

Dorpsbelangen Loosdrecht vermoedt dat er een procedurefout is gemaakt in de procedure van het bestemmingsplan Dorpscentrum Oud Loosdrecht.

Uit de serie vragen die DBL stelt over de kwestie valt op te maken dat er mogelijk bij of door de Raad van State een procedurefout is geconstateerd.

ingezonden brief

Tijdens de Ronde van Loosdrecht zijn wij herhaalde malen benaderd met de vraag of het klopt dat de gemeente een procedurefout heeft gemaakt in het kader van het nieuwe bestemmingsplan Dorpscentrum Oud Loosdrecht.

Dienaangaande heeft DorpsBelangen Loosdrecht mede namens DorpsBelangen Wijdemeren de volgende vragen aan het college gesteld.

  1. Kan het college opheldering verschaffen of er een procedurefout is gemaakt.

  2. Er waren een vijftal bezwaarmakers tegen het nieuwe bestemmingsplan. Wij zijn op de hoogte dat de heer van der Wurf naar de Raad van State is gegaan. Zijn er nog meer?

  3. Scenario 1. Wat zijn de consequenties, indien een procedurefout is gemaakt, als de heer van der Wurf( mogelijk anderen) zijn bewaar niet intrekt. A. Voortgang van het bouwplan. B. Onderhandelingspositie met Heiligers. C. De al bekende optimalisaties (vier verdiepingen). D. Bouwrijp maken. E. Grondexploitatie  (financieel) .

    Scenario 2. Indien de heer van der Wurf wel zijn bezwaar intrekt . Kan de gemeente dan geruisloos verder ondanks een mogelijke procedurefout of moet die alsnog hersteld worden? Hoe ziet dan het vervolgtraject eruit.
  1. Zijn er gesprekken geweest sinds 17 december met de heer van der Wurf. Zo ja kan de wethouder ons  informeren over de stand van zaken en of zij vertrouwt er met de heer van der Wurf op korte termijn uit te komen? Dient de overeenkomst met de heer van der Wurf in dit geval herzien te worden?

  2. Welk besluit heeft het college genomen m.b.t. het WOB verzoek, over het contract met de heer van der Wurf, ingediend door de heer van der Meulen te Oud Loosdrecht n.a.v. de behandeling in de commissie Ruimte en Economie.

Jaap van Waveren
Fractievoorzitter DorpsBelangen Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3