WIJDEMEERSE WEBKRANT
Feest in Loosdrecht
Loosdrecht, di 12 januari 2010

Gisteren stond Loosdrecht in het middelpunt van de natonale belangstelling. De Ronde van Loosdrecht was niet te missen in de media.

Ronde van Loosdrecht

Voor het eerst sind 1996 kon in Loosdrecht weer de schaatsklassieker De Ronde van Loosdrecht gehouden worden. Op de Vuntusplas trokken eerst de dames en daarna de heren hun rondjes van 4,1 kilometer. Zestig kilometer voor de dames en honderd voor de heren. Bij de dames won Carla Zielman, bij de heren was Ralf Zwitser het eerst over de eindstreep.

Feest

In Loosdrechts was het feest. Jong en oud waren te vinden op en om de Vuntusplas om het feest mee te maken. Wie in de loop van de dag televisie keek, zag voortdurend Loosdrecht en Loosdrechters langskomen op alle kanalen en journaals. Van Ab Krook tot en met Jacob van der Meulen met berenmuts.

Jakhals

Talloze vrijwillgers werkten mee om het evenement in goede banen te leiden. In de krant van vandaag is anderhalve pagina aan het evenement gewijd. Eén pagina met de kop "Carnaval op de Vuntus" staat vol met sfeerbeelden en foto's. De grootste foto is die van "Jakhals Erik" (van De Wereld Draait Door) die het weigerende startpistool uit handen van burgemeester Karen Heerschop heeft genomen om het te proberen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2