WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geboren Loosdrechter
Loosdrecht, di 12 januari 2010

Jaap van Waveren reageert op de ingezonden brief van Alex Rikmans over het breken van het ijs en het vaarverbod in Loosdrecht.

Lees ook:

31122009 IJs Loosdrecht vernield
31122009 Toch hopen op veilig ijs
03012010 Tussen twee Vuren
06012010 Vaarverbod: Geen antwoord
07012010 Vaarverbod, onduidelijk
11012010 Hoor en Wederhoor

(Met deze reactie sluiten wij de discussie over dit onderwerp af. Red. WWK)

ingezonden brief

Geachte heer Rikmans,

Met aandacht heb ik uw brief gelezen. Ik moet vaststellen dat ik mij in een nadelige positie bevindt. Wie u bent en vanuit welke positie u deze brief schrijft is mij uit uw epistel niet duidelijk geworden. Uw brief geeft de indruk dat u mij wel kent doch helaas is uw perceptie over mijn positie in deze onjuist en  ik hoop dat u mij permitteert  u daar nader over te informeren.

De brief waaraan u refereert is geschreven vanuit de positie van geboren en getogen Loosdrechter en een van de duizenden liefhebbers van het schaatsen op de Loosdrechtse plassen. Dat is het recht van iedere burger zoals u dat ook met uw reactie in de praktijk heeft gebracht. In een ver verleden ben ik correspondent geweest van de locale bladen en essentieel is hoor en wederhoor. Dat zit er bij mij kennelijk nog steeds ingegoten en voorafgaand aan het schrijven van de brief, op het moment dat de boot de haven uit voer, heb ik de verschillende telefoonnummers van de rederij gebeld. Op elk nummer kreeg ik een antwoordapparaat met de boodschap;  “u spreekt met de bootsmannen momenteel is ons kantoor gesloten”.

U schrijft dat het mij zou sieren mijn energie te steken in het voorkomen van ambtenarij. In mijn andere positie als raadslid van een oppositie partij, waar u kennelijk op doelt, heb ik verleden week schriftelijke vragen gesteld en afgelopen woensdag de gang van zaken aan de orde gesteld tijdens een commiesvergadering. Jammer dat u bij deze openbare vergadering niet aanwezig was om zodoende een gedegen oordeel te kunnen vellen.

Ook te uwer informatie nog even dit. Vorige week zijn verschillende mensen ter plaatse door het ijs gezakt.  Afsluitend zou ik u graag een advies geven. Stem in maart op DorpsBelangen, niet alleen vanwege hun betrokkenheid met alle ondernemers van Wijdemeren, maar ook omdat zij het algemeen belang voor ogen hebben en ervoor zullen zorgen dat er bij ijsvorming tijdig een vaarverbod wordt afgekondigd en op de juiste wijze gecommuniceerd.

Met vriendelijke groeten,

Jaap van Waveren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2