WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vaarverbod: Geen antwoord
Loosdrecht, wo 6 januari 2010

Jaap van Waveren had schriftelijke vragen gesteld over de zwerftocht die rederij Noord West moest maken om uit te vinden wie een vaarverbod uitvaardigt.

Tijdens het vragenhalfuurtje van de commissie Ruimte en Economie wilde hij vragen om een antwoord op zijn vragen. Hij kreeg niet de kans van wethouder Betske van Henten. "Voordat u verder gaat en uw tijd zit te verdoen. Het vaarverbod zit in de portefeuille van burgemeester Karen Heerschop. Zij zal u morgen het antwoord op uw vragen geven. Wij doen dat niet."

Kastje naar de muur


Jaap van Waveren (DBL) en René Voigt (DBW).

Van Waveren hield vol. "Indertijd hebben wij in de raad gevraagd aan wethouder Nelleke Schenkkan (die vanavond achter de collegetafel zat) of er bij het onderzoek naar de baggerproblematiek rekening gehouden zou worden met ijs en of er dan niet gevaren zou worden. Dat heeft zij toen toegezegd. Rederij Noord West is van het kastje naar de muur gestuurd en voer uiteindelijk door het ijs. En dat terwijl er komend weekend 20 tot 30.000 mensen komen schaatsen. Niemand weet waar het over gaat, behalve Waternet las ik gisteren."


Nelleke Schenkkan en Betske van Henten.
Geen antwoord.

IJsgroei gaat door

De wethouder bleef weigeren om op de kwestie in te gaan. "U krijgt het antwoord morgen. Dat maakt niets meer uit voor de ijsvorming. Belt u anders morgen burgemeester Heerschop maar, dan heeft u het antwoord."

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-4 gr.
windkr. 2