WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uit het college
Wijdemeren, wo 13 januari 2010

Tijdens het overleg met het college kwamen een paar onderwerpen langs die wij hieronder even de revue laten passeren.

Jeugd in De Fuik

Vanavond zal wethouder Lia Moote een overeenkomst ondertekenen met de omwonenden van sporthal De Fuik, politie en jongerenwerk. Men is er uit voor wat betreft de huisvesting van een gelegenheid voor de jongere jeugd aan de achterzijde van De Fuik. Er zijn afspraken gemaakt om overlast te beperken. Om het gebruik van de ruimte mogelijk te maken moet een bestemmingswijziging worden doorgevoerd. De omwonenden zullen daar geen bezwaar tegen maken.

Hangjongeren Nederhorst

Er werd gesproken over de overlast van een groep van veertig hangjongeren in Nederhorst den Berg naar aanleiding van de vragen van het CDA. Burgemeester Karen Heerschop gaf aan dat zij al de nodige stappen heeft ondernomen. Zo is er extra toezicht van de politie. Ook heeft zij en een gesprek met een uitbater van een horecagelegenheid gehad. Zij is voornemens om alle horecauitbaters in Nederhorst den Berg te benaderen over de problematiek. Er is overigens ook overleg over de hangjongeren op en rond De Meenthof in Kortenhoef.

Schimmig debat

Wethouder Betske van Henten gaf uitleg bij het onbegrijpelijke debat over de adviesgroep Dorpscentrum. Het bleek dat er in dat debat volkomen langs elkaar heen werd gepraat over twee brieven. De mist trok daarmee iets op.

Ongelukkige bewoordingen

Wethouder Gerard Abrahamse trok grootmoedig het boetekleed aan. In de commissie van 7 januari wekte hij de indruk dat hij de pers verwijten maakte. Die zou het af hebben laten weten om naar het college te komen luisteren, waardoor nieuws niet verspreid werd. Hij gaf aan dat hij zich ongelukkig had uitgedrukt en het niet als verwijt bedoeld had.

Burgemeester

Eind van de maand zal er een besloten vergadering zijn, zo deelde burgemeester Karen Heerschop mee. In die vergadering zal worden bepaald wie er wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-4 gr.
windkr. 2