WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dameshamertje voor Hamertype
Wijdemeren, do 11 maart 2010

Herman Veldhuisen gaf burgemeester Karen Heerschop gisteren het nette kleine beschaafde dameshamertje met inscriptie cadeau.

Tijdens de eerste raadsvergadering van Karen Heerschop in Wijdemeren, op 25 september vorig jaar, lag er een grote hamer op de tafel van de voorzitter. Een echte mannenhamer, waarmee flink afgehamerd kon worden. Die lag haar niet zo erg. Joop van Ditmarsch, niet voor één gat te vangen, toverde toen onmiddellijk een keurig net klein dameshamertje tevoorschijn.


25 september vorig jaar.

Karen Heerschop krijgt het hamertje uit handen van plaatsvervangend raadsvoorzitter Herman Veldhuisen.

Don Bijl hamerde nooit, maar vroeg of iedereen het eens was met het te nemen besluit en trok dan de conclusie. Bij de eerste vergadering van Karen Heerschop bleek direct dat zij wel een hamertype is. Niet hard, maar een rustige tik om het besluit hoorbaar te laten vallen. Gisteren refereerde zij in haar afscheidstoespraak nog aan de tekst van de WWK van vorig jaar, waarin wij observeerden: "Zij hamert."

Gisteren lag de grote hamer weer op tafel. Pas toen Herman Veldhuisen haar de kleine hamer, ingepakt en van een inscriptie voorzien, als cadeautje begreep zij waar de kleine hamer was gebleven.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2