WIJDEMEERSE WEBKRANT
Doldrieste Culemborger klem
Breukeleveen, za 16 januari 2010

Een automobilist uit Culemborg had donderdag lak aan éénrichtingverkeer en verkeersregelaars. Tot hij werd klemgereden.

Vanwege de schaatsdrukte waren op veel plaatsen in Wijdemeren extra verkeersmaatregelen en -regels afgekondigd. Zo ook afgelopen donderdagmiddag langs de Strook tussen Maarssen en Breukeleveen, waar éénrichtingverkeer richting Maarssen was ingesteld. Bovendien waren daar verkeersregelaars actief om het verkeer in goede banen te leiden.

Eigenwijs

Komend van Maarssen mochten auto's er niet in. Een 57 jarige automobilist uit Culemborg zag dat echter, op zijn eigen wijze, geheel anders. Eerst reed hij voorbij de eerste verbouwereerde verkeersregelaar, die hem een stopteken gaf, toch de verboden richting in. Die verkeersregelaar belde zijn collega verderop. De tweede verkeersregelaar zetten een hek met een verbodsbord dwars over de weg. Toen de Culemborger daar was aangekomen liep de verkeersregelaar naar de bestuurder van de auto. Daarop gaf die een dot gas en schampte de verkeersregelaar, terwijl de auto langs het hek werd gestuurd.

Klem gereden

Ook deze verkeersregalaar gaf het kenteken door aan zijn collega's die nabij Breukeleveen stonden. Daar slaagde men erin om de Culemborger klem te rijden en te arresteren.

bron
Div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
1 gr.
windkr. 4