WIJDEMEERSE WEBKRANT
Einde Schaakclub Loosdrecht
Loosdrecht, zo 17 januari 2010

De Schaakclub Loosdrecht is ter ziele. De materialen zijn overgedragen aan Patrick Kreuning die ze kan gebruiken voor het schoolschaak.

ingezonden bericht

Schaakclub Loosdrecht is niet meer

Afgelopen week ben ik benaderd door de voorzitter van de voormalige schaakclub uit Loosdrecht. Voormalige, ze heeft haar activiteiten na jaren dappere strijd toch moeten staken.

Strijd om te overleven met 8 leden. De club kon het helaas niet bolwerken en gaf zich ten lange leste gewonnen.

En tja, wat doe je dan met de spullen? Die werden aan ondergetekende geschonken, borden, stukken, een demonstratiebord, klokken en een doos vol schaakboeken. Al deze spullen kunnen nu ingezet worden om de jeugd de weg op de 64 velden te wijzen. En, wie weet is er over enige tijd wel weer een breed draagvlak om een nieuwe schaakclub in Loosdrecht op te starten, of een doorstart te maken.

De boeken zullen binnenkort op mijn website www.schoolschaakwijdemeren.tk vermeld worden, de jeugd kan deze boeken lenen. En dat kan ik hen van harte aanbevelen want nog een kleine 2 maanden en dan barst het regionale schoolschaaktoernooi weer los. Dan mogen een team van de Curtevenneschool uit Kortenhoef en de Jozefschool uit Nederhorst een gooi doen naar de volgende ronde en eventueel het NK.

Daarnaast wordt er gestaag gewerkt aan het Goois jeugdschaaktoernooi in de eerste week van mei. Met de meeste schaakverenigingen in het Gooi is al contact gelegd en velen staan er voor open. Een grote sponsor wordt nog gezocht.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 3