WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Korte Afscheidsraad
Wijdemeren, wo 10 maart 2010

Veel vriendelijke woorden werden er vanavond gesproken in een raadsvergadering die een half uurtje duurde.

Update 11-3-2010, 9.56: Er zijn enkele tekstuele aanpassingen gedaan. Later komt een link naar het fotoalbum van Douwe van Essen in dit bericht.

Geloofsbrieven

Nadat Jaap van Waveren namens de commissie van de geloofsbrieven had uitgesproken dat de nieuwe kandidaatraadsleden geen nevenfuncties hebben die strijdig zijn met het raadslidmaatschap en dat er geen andere beletselen zijn om hen morgen te beëdigen was het formele gedeelte eigenlijk al weer voorbij.

Raadleden en fractieassistenten bedankt

Aansluitend bedankte burgemeester Karen Heerschop de aftredende raadsleden stuk voor stuk voor hun inspanningen. Voor elk had zij een typering of een voorval dat zij zich herinnerde. De één was zestien jaar raadslid (Jan van den Broeck, CDA), de ander één periode van vier jaar (bijv. Michiel van Balen, VVD). Jan van den Broeck werd ook toegesproken door wethouder Betske van Henten, die zijn inzet voor het verenigingsleven roemde. de burgemeester vergat de fractieassistenten niet. zij werden bij naam genoemd en bedankt voor hun inzet.

Lintje Kees Bosdijk

Het afscheid van Kees Bosdijk kreeg een apart karakter vanwege het feit dat hij twaalf jaar in de raad zat en daarom een lintje kreeg uitgereikt. Hij werd toegesproken door burgemeester Karen Heerschop en zijn partijgenoot wethouder Lia Moote met wie hij de afgelopen acht jaar optrok. Lia Moote eindigde haar toespraak met een gedicht van Troelstra, voor diegenen die nog weten wie dat was.

Afscheid Karen Heerschop

Tenslotte werd er ook afscheid genomen van waarnemend burgemeester Karen Heerschop. De rij werd geopend door wethouder Betske van Henten. De plaatsvervangend voorzitter van de raad Herman Veldhuisen volgde haar. Daarna kwam de nestor van de raad, René Voigt, die meteen uitlegde dat nestor betekent oudste in diensttjaren, niet in leeftijd. Tenslotte sprak de net gedecoreerde Kees Bosdijk haar ook toe. De sprekers waren vol lof over de afgelopen negen maanden voorzitterschap van Karen Heerschop. Zij paste niet op de winkel, maar probeerde zaken actief te verbeteren. Zij stortte zich met hartstocht in de Wijdemeerse gemeenschap en had het goede politieke gevoel dat nodig was om de raad voor te zitten. En zij was toegankelijk vond iedereen.

IJs

En toen was er ijs. De auto van Portofino stond voor de deur van het gemeentehuis met heerlijk italiaans ijs voor iedereen.

bron
WWK
video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2