WIJDEMEERSE WEBKRANT
In de Achtertuin
Kortenhoef, vr 5 februari 2010

De afgelopen paar weken zag Henk Bast uit Kortenhoef dingen in zijn achtertuin die hij daar nog nooit gezien had. Dus pakte hij zijn camera.

ingezonden bericht

Dagelijks Leven

De nu reeds voor de geschiedenisboekjes Legendarische Winter 2009/ 2010 leidde geheel onverwacht tot een aantal spectaculaire natuurwaarnemingen in onze eigen achterttuin.

We wonen sinds mei 1970 op de Dijk en sinds september '75 op de huidige stek. Pakweg een kleine 40 jaar. Nog nooit eerder zagen we zomaar een Roerdomp door de tuin rond kuieren. Vorige week dus wel, ons in verwarring achterlatend. Door honger gedreven?

Een Grote Zilverreiger in eigen tuin? Je gelooft je ogen niet; wel hopelijk mijn digitale camera! De IJsvogel is terug gelukkig; hij kan niet tegen ijs maar heeft het tot nu toe overleefd.

Toen we hier pas woonden kwam een Aalscholver sporadisch overvliegen: van het Naardermeer naar Loosdrecht vice versa. Nu speuren ze massaal systematisch alle wakken in onze sloten en vaarten af op zoek naar de dagelijkse kost. Hele palingen zie ik ze naar binnenwerken; het huidige palingvangstverbod van mevrouw Verburg aan hun laarzen lappende.

Hetzelfde doen de drie tot vier blauwe reigers die hun territoriumstrijd in onze tuin uitvechten met veel gekrijs en elkaar geen meter viswater gunnen. Ik wist niet eens dat er nog palingen in de polder zaten; nou ja, dit was misschien de laatste.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
Henk Bast
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
5 gr.
windkr. 2