WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA in Horstermeer
Horstermeer, ma 25 januari 2010

Op 29 januari zwermt een zware CDA delegatie uit over de Horstermeer. Een werkbezoek over de toekomst van de polder. Nat of droog?

Voor sommige leden van de delegatie is het een thuiswedstrijd, zoals voor Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp, die in Nederhorst den Berg woont. De Bergse CDA-gedeputeerde Rinske Kruisinga is niet aanwezig bij het werkbezoek in haar dorp.

Dossier Horstermeer

persbericht

CDA Wijdemeren

Werkbezoek Horstermeerpolder
CDA-ers in gesprek met Horstermeerders:
plas-dras of droog?

Een zware CDA-delegatie komt vrijdagmiddag 29 januari voor een werkbezoek aan de Horstermeer naar Nederhorst de Berg. Na een rondrit door de polder gaan de CDA-ers in gesprek met vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers. Lijsttrekker Theo Reijn vindt het belangrijk voortdurend in gesprek te blijven met de Horstermeerders.

"Eerder hebben bewoners laten weten de maatregelen die de provincie in de polder moet nemen niet volledig af te wijzen. Er is begrip voor de noodzaak van waterberging en bestrijding van verdroging in Ankeveen en Kortenhoef. Ook is er begrip voor natuurontwikkeling, maar er is geen enkel begrip voor plas-dras natuur."

Het CDA Wijdemeren vindt dat er meer geluisterd moet worden naar bewoners en ondernemers van de Horstermeer. Zij hebben veel praktijkkennis van de polder. Volgens het CDA Wijdemeren is er vooral door de lange duur van het proces en negatieve ervaringen in het verleden veel wantrouwen bij de inwoners van de Horstermeer.

Reijn: "Dat wantrouwen moeten we zien weg te nemen door samen met bewoners en ondernemers duidelijke afspraken te maken. Ook de CDA-fractie in Provinciale Staten heeft hier op aangedrongen." Eerder al stelden de CDA Tweede Kamerleden Haverkamp en Koppejan vragen over de Horstermeer aan de minister.

"Je ziet aan alle kanten wat beweging. Nu is het zaak op alle niveaus de klokken gelijk te zetten. Als lokale dorpspartij hebben wij directe contacten met onze vertegenwoordigers in de Tweede Kamer, de Provincie en het Waterschap. Dat voordeel willen we opnieuw gebruiken door met elkaar de polder in te gaan."

De CDA-delegatie zal bestaan uit:

  • CDA Tweede Kamerleden: Maarten Haverkamp en Ad Koppejan
  • CDA Provinciebestuurders: Jaap Bond (gedeputeerde), Johan Bruins Slot (fractievoorzitter) en Cornelis van Diest (statenlid)
  • CDA-bestuurders Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: Wim Zwanenburg (fractievoorzitter) en Gerard Korrel (lid Dagelijks Bestuur)
  • CDA Wijdemeren: Betske van Henten (wethouder), Theo Reijn (fractievoorzitter/lijsttrekker) en de (kandidaat) raadsleden Tjebbel Maris, Hetty Kastelein, Herman Veldhuisen, Kees Haverkamp, Jan Verbruggen en Nathalie van Kooten.

Daarnaast zullen leden van het CDA Campagneteam aanwezig zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
- 2 gr.
windkr. 2