WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA: Kritiek op Schenkkan
Horstermeer, di 2 februari 2010

De PvdA vindt het onbegrijpelijk dat wethouder Nelleke Schenkkan verklaart dat er geen rol voor de gemeente is in de kwestie Horstermeer.

Dossier Horstermeer

ingezonden brief

Aan het College van B&W,

cc. de griffier, de raadsleden, de pers, de bewonersgroep Horstermeerpolder en de PvdA-(schaduw)fractie.

Geacht College,

De volgende vraag zal ik namens de PvdA-fractie stellen tijdens de Rondvraag van de raadscommissie Ruimte & Economie op woensdag 3 februari 2010:

De PvdA-fractie is geschokt door de uitspraken van wethouder Nelleke Schenkkan over de herinrichting van de Horstermeerpolder, zoals die door Herman Stuijver in "De Brug" van 27 januari 2010 zijn weergegeven. De journalist schrijft "dat de wethouder alles op afstand blijft volgen". Vervolgens citeert hij Nelleke Schenkkan als hij schrijft "Ik probeer grip te krijgen op het proces, maar de gemeente speelt hierin geen rol. Wel zal ik in de gaten houden dat de belangen van de bewoners worden gediend".

De PvdA-fractie vindt het onbegrijpelijk, dat vanuit het College van B&W - niet voor het eerst - het standpunt wordt gecommuniceerd dat de gemeente geen rol speelt en op afstand blijft staan. Nog onlangs, toen er weer twijfel werd gezaaid over het gemeentelijk standpunt, heeft de gemeenteraad op ons verzoek nog eens bevestigd wat het unanieme standpunt van de gemeenteraad is: de gemeente garandeert de door de bewoners verlangde 3 D's (Droog, Duidelijk en Duurzaam) en behartigt de belangen van de bewoners (de 4e D: Draagvlak).
Het College van B&W heeft bij die gelegenheid herbevestigd dat het dat standpunt onderschrijft en uitvoert.

Uit de documenten die het College nu ter informatie aan de Raad heeft gestuurd, blijkt dat de gemeente in het lopende proces - zij het weinig - ruimte heeft om het gemeentestandpunt uit te voeren. Er staat immers in het advies van de ILG-Gebiedscommissie aan de provincie Noord-Holland: "Het plan staat op hoofdlijnen vast, maar er is ruimte om naar bevind van zaken en in goed overleg tussen alle betrokken partijen de nadere invulling vorm te geven. Het zal vooral een kwestie zijn van een flexibele en creatieve instelling van allen, waarbij constructief moet worden omgegaan met het wantrouwen bij bewoners en ondernemers. Tevens dient men zich te realiseren dat elke groep die participeert in het proces zijn eigen dynamiek en fasering kent."
Of dat aan het eind van de dag het gewenste resultaat zal opleveren, weet niemand op dit moment, maar in het openbaar afstand van nemen van het proces is wel zo ongeveer het slechtste standpunt dat de gemeente kan innemen.

Met het unanieme standpunt van Raad en College in de hand heeft het voor de PvdA-fractie de hoogst prioriteit dat het College de in dit proces zo enorm belangrijke communicatie naar alle betrokkenen (provincie, hoogheemraadschap en vooral de bewoners) zorgvuldig voert.

Onze vraag is dan ook:
Klopt de bovenstaande weergave van de uitspraken van wethouder Schenkkan?
Zo ja, wil het College dan afstand nemen van het ontstane beeld en ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk wordt gecorrigeerd, naar de bewoners toe en in de pers en in lijn wordt gebracht met het gemeentestandpunt?
Zo nee, wil het College ervoor zorgen dat het beeld zo snel mogelijk wordt gecorrigeerd, naar de bewoners toe en in de pers en in lijn wordt gebracht met het gemeentestandpunt?

Met vriendelijke groet,

namens de PvdA-fractie

C.W.F. Bosdijk

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
2 gr.
windkr. 5