WIJDEMEERSE WEBKRANT
Brandweerkazerne gesloopt
Kortenhoef, do 21 januari 2010

De sloop van de brandweerkazerne in Kortenhoef is begonnen. Er staat niet veel meer. De brandweer is verhuisd naar de gemeentewerf.


Er is niet veel over van de brandweerkazerne.

De afgelopen dagen is gestart met de sloop van de brandweerkazerne in Kortenhoef aan de Oranjeweg. In oktober moet de nieuwbouw van de nieuwe brandweerkazerne op dezelfde plek afgerond zijn. Intussen is de brandweer tijdelijk ondergebracht in nissenhutten op de gemeentewerf aan De Kwakel. De foto's werden gemaakt door Dirk van den Broek, lid van de vrwijwillige brandweer.


Tijdelijk onderkomen.

Historie

De nu gesloopte kazerne werd midden jaren zeventig gebouwd in de periode dat burgemeester Van der Walle aan het bewind was. In november 2008 presenteerden de gemeente en de brandweer de plannen voor een nieuwe brandweerkazerne op de plek waar hij nu ook staat. In de jaren daarvoor was altijd al wel sprake van nieuwbouw van de brandweerkazerne, maar dan aan het eind van de Kerklaan op de aansluiting met de Kortenhoefsedijk, al dan niet in combinatie met een multifucntioneel gebouw (het roemruchte gebeouwenplan van 's-Graveland).

bron
WWK
foto
D. v.d. Broek
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
3 gr.
windkr. 2