WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jeugdhonk en Noodkap
Wijdemeren, ma 15 februari 2010

Persberichten: Noodkap van negen kastanjebomen en de opening van een nieuw jeugdcentrum aan de achterzijde van sporthal de Fuik.

persbericht

Noodkap negen paardenkastanjes

Acht paardenkastanjes in Nieuw-Loosdrecht en één in Kortenhoef zijn zwaar aangetast door bloederziekte en zwammen. Hun conditie is zo slecht, dat besloten is tot noodkap.

Op dit moment voert een extern bedrijf een vitaliteit- en veiligheidscontrole uit van de gemeentelijke bomen. Tijdens deze controle bleek dat de conditie van de negen bomen gevaarlijk slecht is. De bomen worden op maandag 15 februari gekapt.

Goudvliesbundelzwam

De negen paardenkastanjes hebben al sinds 2003 last van paardenkastanje bloederziekte. De acht  bomen op het Sint Annapad in Nieuw-Loosdrecht zijn nu ook aangetast door goudvliesbundelzwam. Hierdoor verandert hout van wortel, stam en takken in natte pulp en kunnen stammen en takken breken en bomen omvallen. Perioden van vorst en dooi verergeren dit. De paardenkastanje op de hoek van Kortenhoefsedijk / Kerklaan is vrijwel volledig ontdaan van de bast. Hierdoor is een hoog risico op omvallen of afbreken van stam of takken.

Herplant

Voor de negen paardenkastanjes plant de gemeente negen gelijkwaardige bomen terug.

persbericht

17 feb: opening jeugdcentrum in Kortenhoef

Op woensdag 17 februari om 16.00 uur openen mevrouw Moote, wethouder Wijdemeren en de heer Waagmeester, directeur van Versa het nieuwe jeugdcentrum aan de Zuidsingel in Kortenhoef.

Tijdens de opening zal de nieuwe naam van het jeugdcentrum onthuld worden. Het jeugdcentrum ligt boven sporthal de Fuik aan de Zuidsingel 60 in Kortenhoef en is met succes tot stand gekomen dankzij de inspanningen van Versa Jeugdwerk, politie, bewoners en de gemeente. Wethouder Lia Moote: “Ik ben trots op de bereikte resultaten en denk dat we op deze manier voldoen aan de wens van jongeren om deel te kunnen nemen aan activiteiten in Kortenhoef”.

Welkom!

Alle belangstellenden, jong en oud, zijn van harte welkom bij de opening en kunnen onder het genot van een kleine versnapering en alcoholvrij drankje de ruimte bezichtigen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
0 gr.
windkr. 2