WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ankeveense Markt 5 Jaar
Ankeveen, zo 14 maart 2010

Vorige week zaterdag was het een beetje feest in Ankeveen. De zaterdagmarkt van Bruisend Ankeveen bestond vijf jaar.

Op 16 januari 2001 werd bekend dat de laatste kruidenier van Ankeveen, Gijs van Rijn, zijn deuren ging sluiten. Lange tijd was er niets op dat gebied in Ankeveen, tot 12 maart 2005. Toen werd voor het eerst de weekmarkt gehouden op initiatief van Bruisend Ankeveen. Vorige week zaterdag werd het vijfjarig bestaan van de markt gevierd.

ingezonden bericht

Vijf jaar markt in Ankeveen
Gezelligheid, feest en vrolijke gezichten.

Dat waren de ingrediënten van de lustrummarkt in Ankeveen, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Vijf jaar geleden in het leven geroepen om het verdwijnen van de laatste locale kruidenier enigszins te kunnen compenseren, heeft deze markt zijn bestaansrecht meer dan verdiend.


Clown Bijouxxx (Evelyn Citroen)

De bakker, groenteman en  bloemist zijn ondernemers van het eerste uur. Samen met een notenkraam, vishandelaar  en kaasboer is er eigenlijk een compleet aanbod van food-produkten te vinden.

Het feest werd gevierd met o.a. een toespraak van burgemeester Karen Heerschop, die een toast uitbracht op het succes van de markt.
Daarnaast was er voor de kinderen een gratis draaimolen, gesponsord door de marktondernemers, was er een brocante en een kofferbakverkoop. Tot slot werden, evenals 5 jaar geleden, 150 ballonnen opgelaten, waarvan enkelen inmiddels al in België gesignaleerd zijn.

Het is overdreven te stellen dat de markt een regiofunctie heeft, want er zijn natuurlijk markten in omliggende gemeenten als Weesp, Hilversum en Bussum, maar zeker is dat de markt het dorpse karakter meer dan overstijgt.

De organisatie, de Stichting Bruisend Ankeveen, kijkt met genoegen terug op dit geslaagde lustrum en broedt alweer op nieuwe ideeën om deze markt extra impulsen te kunnen geven.

Jan van Ingen
Bruissend Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4