WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Portofino rijdt weer
Kortenhoef, vr 12 maart 2010

Vanavond klonk het muziekje van Portofino weer in Kortenhoef. Het was nou niet echt een zwoele zomeravond, maar toch was er aardig wat klandizie.


Met kleindochter aan het ijs.

Portofino bedankt!

Rond half zeven hoorde onze bij ons logerende kleindochter het muziekje. Het muziekje van de ijscoman. Zij wilde meteen naar buiten, op zoek naar de ijscoman, want dat hadden wij haar beloofd. "Als de ijscoman weer komt, dan krijg jij een ijsje." Wij spoedden ons naar buiten en zochten de auto van Portofino op. Daar aangekomen werd ik door de ijscovrouw in de auto direct herkend aan mijn WWK jasje. Er werd een afdruk van het bericht van eergisteren tevoorschijn gehaald, toen wij allen ijs aten bij het gemeentehuis. Op die afdruk een foto van burgemeester Karen Heerschop en mij. Het gevolg was dat mijn kleindochter en ik, als dank voor de inspanningen van de WWK, een heerlijk ijsje kregen aangeboden. Dat was leuk. Portofino bedankt!

Ombudsman

Vanavond bekeken wij de uitzending van de Vara-ombudsman over Wijdemeren, de APV en Portofino. Voor de ombudsman was het eigenlijk een simpel inkoppertje, hetgeen ook wel bleek uit het gesprek tussen burgemeester Karen Heerschop en de ombudsman. Zij hoefde geen toestemming aan de raad te vragen om, in afwachting van een formele aanpassing van de APV, al vast de verkoop van ijs te gedogen. Op 1 maart hadden alle partijen immers al in de WWK laten weten dat zij het zo wilden.

Update 13-3-2010, 22.01: Onderstaande link is toegevoegd.

Bekijk de uitzending hier op uitzendinggemist.nl. Het item over Portofino begint na 7 min. en 39 sec. (schuifje naar rechts).

bron
WWK
foto
Dela Nol
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2