WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Krook en De Kloet in Raad
plaats, dag 1 maart 2010

Ab Krook twijfelde of hij het zou doen, maar stapt nu toch de raad in. Jacob Doets bedacht zich, waardoor Henk de Kloet (nr. 10) terugkomt in de raad.

De kans dat Henk de Kloet in de raad zou komen was al levensgroot. Als er iemand uit de fractie wethouder wil worden, dan was hij aan de beurt. Nu zijn de volgende die aan de beurt zijn Tijs Hooijer en Adriaan Doets.

In 2001 kwam Henk ook in de raad nadat Co de Kloet wethouder werd. In 2006 verliet hij de raad. Omdat DBW maar twee zetels kreeg en geen wethouder leverde bleef dat zo.

persbericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Nieuwe fractie DorpsBelangen

De gigantische overwinning van DorpsBelangen bij de gemeenteraadsverkiezing op 3 maart 2010 heeft gezorgd voor een politieke aardverschuiving in Wijdemeren. DorpsBelangen behaalde maar liefst negen raadszetels. 

Op vrijdag 5 maart 2010 zijn de negen benoemde kandidaten van DorpsBelangen op het gemeentehuis geweest. Acht van onze kandidaten hebben verklaard dat ze de benoeming aanvaarden, te weten: Gert Zagt, René Voigt, Ria Hennis, Jaap van Waveren, Miep van Hattem, Joep Nuissl,  Marcel Maassen en Ab Krook.

Onze kandidaat op de negende plaats is Jacob Doets. In goed overleg met het bestuur en de nieuwe fractie heeft hij besloten dat hij de benoeming niet aanneemt, omdat hij te weinig tijd vrij kan maken voor het raadslidmaatschap in verband met de drukke werkzaamheden in zijn bedrijf. Jacob blijft uiteraard wel onze secretaris in het bestuur van DorpsBelangen. Dit betekent dat Henk de Kloet, nummer 10 op onze kandidatenlijst, is gevraagd of hij de raadszetel van Jacob Doets wil innemen. Henk heeft inmiddels medegedeeld dat hij dat graag doet.

In de raadsvergadering van 10 maart wordt besloten over de toelating van de leden van de gemeenteraad. Op donderdag 11 maart is de officiële installatie van de nieuwe gemeenteraad.

DorpsBelangen,
namens fractie en bestuur

Gert Zagt
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
3 gr.
windkr. 2