WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eendenleed
's-Graveland, ma 29 maart 2010

Aan de 's-Gravelandse vaart broedt een eend aan de voet van een sering in een grote pot. Een beetje een knullig nest eigenlijk. Wie weet raad?

ingezonden brief

Geachte redactie,

Vanmorgen (29 maart) ontdekte ik een eend bij onze sering. De sering staat in een grote pot op ons terras aan de ’s-Gravelandse vaart (zie foto).

Toen de eend mij achter het raam zag staan, vertrok ze pijlsnel. Wat schetst mijn verbazing: ze liet een nestje achter. Het nestje was gemaakt in een kuiltje dat de eend in de aarde had gemaakt en daarop had zij de takjes van twee weer uitlopende vetplantjes gelegd en het geheel versterkt met wat takjes van de klimop die in een pot naast de sering staat. In het nestje 2 eieren (zie foto). Helaas is de eend niet meer teruggekomen.

Wat kan ik nu doen? Ik ben geen eendenkenner en hoop daarom op een goed advies van mensen die weten wat je in deze situatie kunt doen. Of moet ik het nestje ruimen, omdat de eieren er al te lang liggen zonder bescherming van moeder- of vader-eend.

Ik ben erg benieuwd naar reacties.

Lide Nuissl
's-Graveland

Als u suggesties heeft, dan kunt u die mailen aan webkrant at wijdemeren.com. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met Lide Nuissl. red. WWK.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
14 gr.
windkr. 3