WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA praat met Jongeren
Wijdemeren, zo 24 januari 2010

Het CDA Wijdemeren gaat dinsdag 2 februari in gesprek met jongeren over hun toekomst en vooral om hun eigen verhaal te horen.

persbericht

CDA Wijdemeren

Jongeren en politiek (g)een boeiende combinatie?!
CDA-ers in gesprek met jongeren:
"What's your drive?"

CDA Wijdemeren gaat dinsdag 2 februari in gesprek met jongeren over hun toekomst. Lijsttrekker Theo Reijn vindt het belangrijk dat jongeren vooral hun eigen verhaal vertellen.

"Daarom hebben wij deze gespreksavond ook samen met jongeren georganiseerd. Wij moeten niet bedenken wat belangrijk is voor jongeren in onze dorpen. Dat kunnen ze zelf het beste." Jongeren zijn 2 februari vanaf 19.30 uur welkom in Muziekgebouw 't Akkoord, De Kwakel 21 in Kortenhoef.

Wonen, openbaar vervoer en veiligheid zijn de thema's die jongeren uit Wijdemeren hebben aangedragen. Daarnaast de vraag wat kerk, politiek en maatschappij voor jongeren betekent. En wat je zelf kunt doen of waar de politiek aan zet is. Gespreksleider is Olger van Dijk. Olger is al jarenlang actief in het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA. Bij de komende verkiezingen is hij kandidaat Tweede Kamerlid.

De eigen verhalen van jongeren

Jongeren uit Wijdemeren vertellen deze avond ook hun eigen verhaal. Hoe zij zich inzetten in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld bij de sportclub, de muziekvereniging of de kerk. Maar ook verhalen van jongeren die klussen hebben gedaan in Peru en andere landen ver weg van Wijdemeren. Of samen met leeftijdsgenoten naar de Wereld Jongeren Dagen in Australië zijn geweest.

En natuurlijk Tjebbel Maris. Met zijn 23 jaar is hij in Wijdemeren de jongste kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. What's his drive?

Mirjam Sterk: sterk en bevlogen

Speciale gast is Tweede Kamerlid Mirjam Sterk. Ook Mirjam is jarenlang actief geweest in het CDJA en was begin jaren negentig docent aan het Comeniuscollege. Vanaf 2002 is Mirjam lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Theo Reijn: "Mirjam Sterk wil vooral horen wat op landelijk niveau aangepakt moet worden. Want als het gaat om bijvoorbeeld studiefinanciering, de ov-jaarkaart of minimum jeugdloon dan is het goed dat wij als lokale dorpspartij directe ingangen hebben bij politici die over dit soort zaken beslissen. Zo kunnen wij de wensen uit Wijdemeren direct op het bordje van Den Haag of Haarlem leggen. Precies zoals we dat hebben gedaan met ons reddingsplan voor het openbaar vervoer in Wijdemeren."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 2