WIJDEMEERSE WEBKRANT
Briljant idee!
Wijdemeren, zo 24 januari 2010

Camiel Eurlings privatiseert de poltiek door de ANWB te laten besluiten over kilometerheffing. Kan dat ook in Wijdemeren? Ja hoor. Prima zelfs.

In de Zijlijn

Camiel, wat een briljant idee!

Dat we daar in al die eeuwen niet eerder op gekomen zijn. Het is van een ongekende eenvoud en toch uiterst effectief. Briljant!

Waar ik het over heb? Over het voorstel van CDA minister Camiel Eurlings om niet de Tweede Kamer, maar de ANWB te laten beslissen over de invoering van rekeningrijden. Geweldig! Kabinet en parlement zitten rustig in hun blauwe stoeltjes, drinken een kopje thee en wachten af wat er uit het ANWB internet-referendum komt. Zij hoeven alleen nog maar uit te voeren wat de ANWB leden besluiten. Ferry Mingelen belt af en toe in Den Haag Vandaag even met Guido van Woerkom. "Guido, weet je al wat de ANWB leden besloten hebben?"

Eurlings had natuurlijk ook aan Natuurmonumenten en de treinreizigersclub Rover kunnen vragen om een ledenraadpleging te organiseren over het rekeningrijden, maar dat houdt de boel alleen maar op. Bovendien was het dan wel erg veel op een echt referendum gaan lijken en daar is het CDA altijd tegen geweest. D66 had het idee dan misschien zelfs omarmd, al heeft D66 eigenlijk niets meer met staatkundige hervormingen als de gekozen burgemeester en het referendum. Die D66-principes zijn een paar jaar geleden ingeruild voor deelname aan een kabinet met CDA en VVD.

Als je er over nadenkt kunnen we met het Camiel-principe veel verder gaan. We laten de vakbonden een enquête houden over de AOW leeftijd, dan is dat ook geregeld. In Afghanistan laten we Maurice de Hond een onderzoekje doen of we moeten blijven of niet. We vragen de volgende keer aan de burger zelf of hij al dan niet ingeënt wil worden tegen de vogelgriep of de Mexicaanse en of we vaccin moeten inslaan. Blijven we ook niet met miljoenen doses zitten, zoals nu. Aan de treinreizigers vragen we nog even voor de zekerheid of ze liever een strippenkaart of een OV kaart willen hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De hele politiek geprivatiseerd naar belangenverenigingen en enquêtebureaus. Fantastisch. Wat een rust. Dat we daar niet eerder op kwamen. Eurlings is een genie!

Kan dat ook in Wijdemeren? Ja natuurlijk.

We vragen aan Werk aan de Weg wat er met het verkeer moet gebeuren. Die sluiten wat wegen af, we leggen een rondweg aan door de polder en het probleem is opgelost. Aan een paar projectontwikkelaars vragen we om een oplossing te bedenken voor flink wat woningbouw in Wijdemeren. Die komen vast met een zorgvuldig afgewogen aanbeveling, die daarna direct ingevoerd wordt, waarna de bouw start. Aan de Hiswa wordt advies gevraagd over de de baggerproblematiek. Het resultaat wordt meteen uitgevoerd. De Adviesgroep mag helemaal zelf besluiten wat er met het dorpscentrum gaat gebeuren. Dat levert een zucht van verlichting aan de Rading 1 op! Zo.., weer een hoofdpijndossier minder!
De bibliotheek. Ja, de bibliotheek, wie kunnen we dat besluit in de maag splitsen? Het CPNB? Moeten we nog even over nadenken. De subsidies voor de verenigingen. Dat laten we over aan Jantje Beton en NOC/NSF. Jan Zwagerman krijgt het voor het zeggen in de Horstermeer. Zeg maar wat er moet gebeuren en Wijdemeren doet het. Gemakkelijk toch, dat draagvlak! Dat is nog eens lekker besturen op hoofdlijnen met de draagvlakwind in de rug.

Het licht uit

Dat gaat goed zo. Het is ook nog eens en flinke bezuiniging. De raadsleden en wethouders zijn al overbodig geworden, want er valt niets meer te besturen.
De privatisering van de politiek zetten we nog even door tot Gerard Abrahamse het licht aan de Rading uit kan doen en voorgoed naar Utrecht terug rijden. Brandweer en politie laten we Karen Heerschop voor de zekerheid nog even zelf doen, vanuit huis, met een telefoonvergoeding, want daar is geen kantoorgebouw voor nodig.

Die Camiel. Dat we daar nou niet veel eerder op zijn gekomen.

Rik Jungmann

Vrouwenkiesrecht afgeschaft

PS. Ik heb de enquete zojuist ingevuld. Of u nou ANWB-lid bent of niet, u kunt gewoon meedoen. Als u meedoet, dan kunt u dat beter niet aan uw vrouw vertellen (die ook een auto heeft, ook ANWB lid is en uw pc gebruikt). Als zj de enquete ook wil invullen, dan gaat dat niet, want uw pc staat al geregistreerd. Jammer dan.

Zo werd in 2010, onbedoeld, het vrouwenkiesrecht een beetje afgeschaft en werd u weer het hoofd van het gezin, omdat Camiel Eurlings niet zelf durfde te besluiten over de kilometerheffing met de raadsverkiezingen voor de deur en er maar 1 persoon per huishouden kan stemmen bij de ANWB. Wat grappig allemaal.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
Zijlijn
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 2