WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raadsleden in de Klas
Wijdemeren, wo 10 maart 2010

Gisteren en eergisteren organiseerde Wijdemeren voor oude en nieuwe raads- en collegeleden een tweedaagse opleiding in raadswerk.

Introductie en kennismaking

De bijeenkomst had een tweeledig doel. Door informeel samen te zijn werd gehoopt dat de spanningen in de raad wat afnemen. Bovendien is het voor nieuwe raadsleden goed om een introductie te krijgen. Tal van aspecten van het raadswerk kwamen aan de orde, die voor de nieuwe raadsleden soms onbekend waren. Als vervolg op de door burgemeester Karen Heerschop in oktober door haar gestarte discussie over integriteit van raadsleden werd ook aan dat onderwerp aandacht geschonken.

De media

Nathalie Mathot, de redactiechef van de Gooi en Eemlander en de Gooi en Eembode, trad op om de nieuwe raadsleden toelichting te geven op het functioneren van de lokale en de regionale media. Tijdens die bijeenkomst kwam er vanuit de raadsleden wat kritiek op de objectiviteit van de verslaggeving van de Gooi en Eemlander, met name tijdens de afgelopen campagne.

In de krant van vandaag staat een foto van die bijeenkomst. Nathalie Mathot is daarop te zien met de raadsleden Zagt (8 jaar raad), Veldhuisen (8 jaar, verlaat de raad), Voigt (24) en Hennis (8), die alleen al jaren met het bijltje hakken.

bron
div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2