WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wie zijn de Raadsleden?
Wijdemeren, vr 12 maart 2010

Wie zijn de nieuwe raadsleden, die over onze bomen, voorzieningen, bouwvergunningen en belastingen gaan besluiten?

Bij de nieuwe raadsleden zitten enkele oude bekenden, maar ook een aantal "onbeschreven bladen" waarvan de komende tijd zal moeten blijken of zij al dan niet een herkenbare rol in hun fractie en in de raad gaan spelen. De lijst kan nog enigszins wijzigen zodra er wethouders uit de raad verdwijnen en in het college gaan zitten.

DB


Henk de Kloet

Henk de Kloet uit Kortenhoef zat al in de raad van 's-Graveland en die van Wijdemeren. Omdat Jacob Doets van DB afhaakte schoof hij op en kwam toch weer in de raad. Hij was de afgelopen periode fractieassistent.

DB


Ab Krook

Ab Krook, Loosdrecht, was al fractieassistent van DB voor sportzaken. In 2006 werd hij met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Dit keer weer. Nu vond hij dat hij de verkiezing in de raad moest accepteren.

DB


Joep Nuissl

Joep Nuissl woont in 's-Graveland aan het Noordereinde. De verkeers-problematiek (WADW) in zijn straat activeerde hem om in het bestuur van DB plaats te nemen en nu een raadszetel te bezetten.

CDA


Jan Verbruggen

Jan Verbruggen, Kortenhoef, is bekend in het verenigings- en kerkelijk leven in 's-Graveland/Kortenhoef. En hij was drogist op de Meenthof. Hij werd met voorkeursstemmen in de raad gekozen.

CDA


Kees Haverkamp

Kees Haverkamp, was gemeenteambtenaar in Nederhorst en Wijdemeren. Hij zat ook al in de vorige raad, nadat Esther Luijer uit de raad stapte. Ook hij werd met voorkeurstemmen in de raad gekozen.

D66


Nanne Roosenschoon

Nanne Rooseschoon, Loosdrecht, is architect. Hij deed in 2006 een poging om in de raad te komen, maar D66 viel toen buiten de boot. Nu lukte dat ruim. Bijna had D66 een tweede zetel gehad.

PvdA


Jan Hermans

Jan Hermans, Nederhorst, is al lang actief in de PvdA. Zijn zoon Peter is PvdA-raadslid in HIlversum. Jan is automatiseerder en voorzitter van de OR van het bedrijf waar hij werkt.

VVD


Liesbeth Siderius

Liesbeth Siderius, Loosdrecht, woont sinds 2008 in Wijdemeren. Zij is kinderarts. Zij kwam in de raad met voorkeursstemmen.

VVD


Martin Vuyk

Martin Vuyk, Horstermeer, strijdt al vele jaren tegen de plas-dras plannen van de provincie en Natuur-monumenten in zijn polder. Hij was fractieassistent in de vorige periode. Hij is automatiseerder.

GL


Nelleke Schenkkan

Nelleke Schenkkan, Ankeveen, is nu wethouder en raadslid tegelijk. Zij zit nog in het demissionaire college, maar mag als raadslid toch stemmen. Zij had de afgelopen periode o.a. Eikenrode en de Horstermeer in haar portefeuille.

Marcel Maasse, DB, was gisteren niet aanwezig bij de installatie.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2