WIJDEMEERSE WEBKRANT
Riet maaien met Nat.Mon.
Wijdemeren, do 18 maart 2010

Natuurmonumenten heeft  vorige week met hulp van veel vrijwilligers riet gemaaid bij de Ankeveense en Kortenhoefse plassen.

persbericht

Rietmaaien bij de Vechtplassen

Natuurmonumenten heeft  vorige week met hulp van veel vrijwilligers riet gemaaid bij de Ankeveense en Kortenhoefse plassen. Dit moet vaak in korte tijd gebeuren want het kan alleen bij mooi, droog weer.  De winter was lang en te nat om eerder het gebied goed in te kunnen trekken. Voor het broedseizoen half maart van start gaat moet het maaien afgerond zijn.

Rietlanden worden ieder jaar, in de winter, gemaaid. Dat is nodig om deze bijzondere plekken met grote natuurwaarden in stand te houden. Het riet moet ook afgevoerd worden, dat is erg arbeidsintensief werk. Vandaar dat met man en macht in een paar dagen heel veel werk verzet moet worden. Het riet is verzameld op boten en zo uit het plassengebied afgevoerd. Aan de wal is het versnipperd waarna het dit jaar voor het eerst is afgeleverd aan een verbrandingsoven om zo weer energie op te wekken.

Soms kan riet van goede kwaliteit nog opgebost worden en verkocht aan een rietdekker. Dat is in deze regio alleen nog mogelijk bij Botshol.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2