WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Twee schrijvers bij KadD
Kortenhoef, do 18 maart 2010

Op 8 april kunt u bij Kunst aan de Dijk kennismaken met Rosita Steenbeek en Arthur Japin, twee schrijvers die hun liefde voor Italië delen.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Literaire avond met Arthur Japin en Rosita Steenbeek

Twee schrijvers voor de prijs van één! Op 8 april kunt u persoonlijk kennismaken met twee schrijvers die in elk geval hun liefde voor Italië delen: Rosita Steenbeek en Arthur Japin. Ze worden geïntroduceerd en geïnterviewd door een oude bekende bij Kunst aan de Dijk: Pieter Steinz, chef boeken bij NRC Handelsblad. De literaire avond wordt gehouden in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.

Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw, een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft. Daarna volgden Schimmenrijk, Thuis in Rome en Ballets Russes. Haar laatste werk is de historische roman Ander Licht over de zeventiende-eeuwse schildersfamilie Withoos.

Arthur Japin

Arthur Japin brak door bij het grote publiek met De zwarte met het witte hart. Een andere bekend boek van Japin is Een schitterend gebrek, dat bekroond werd met de Libris Literatuurprijs. In 2006 schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk, De grote wereld, over de liefde tussen Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Zijn meest recente publicatie is Zoals dat gaat met wonderen, een keuze uit de dagboeken geschreven tussen 2000 en 2007.

Pieter Steinz

Steenbeek en Japin worden in Kortenhoef geïnterviewd door recensent Pieter Steinz, chef boeken bij NRC Handelsblad. Steinz zal het hebben over de historische roman, de invloed van Italië op beider werk, over toneelspel, film en muziek.

Romance

Waarom komen beide schrijvers gezamenlijk naar Kortenhoef? Dat heeft te maken met hun romance, nu al weer 23 jaar geleden. In 1986 trokken Arthur Japin en Rosita Steenbeek samen naar Rome om hun geluk in de film te beproeven. Japin schreef over deze periode de roman De droom van de leeuw, de visie van Steenbeek is te vinden in De laatste vrouw.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 8 april 2010, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2