WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sneak Preview Coalitie
Wijdemeren, do 18 maart 2010

Eergisteren waren de feestelijkheden rond de nieuwe burgemeester, maar er werden ook coalitiezaken gedaan.

Update 18-3-2010, 13.07: Krtitiek van DB op G&E toegevoegd.

Na afloop van het officiële gedeelte van de avond troffen wij wat op de achtergrond een groepje mensen met hun pda's en smartphones in de hand en, ja die bestaan ook nog, hun agenda's opengeslagen. Dat doe je alleen als je allemaal met elkaar probeert om een afspraak te maken.

's Middags had DB in een persbericht laten weten dat men verder wilde praten over coalitievorming met de VVD en D66. Laat dat nou precies het gezelschap zijn dat probeerde een afspraak te maken. Hieronder twee sneak previews (stiekeme vooruitblikken) op de mogelijke toekomstige regering van Wijdemeren.


Met de klok mee: Joop van Ditmarsch (raadsgriffier), René Voigt (DB), Gert Zagt (DB), Nanne Roosenschoon (D66), Gerard Abrahamse (VVD), Joep Frijdal (VVD), Joost Boermans (D66), Martin Vuyk (VVD), Ria Hennis (DB) en (rechts, half op de foto) Hannie Humme (D66).


Hetzelfde gezelschap van de andere kant.

Berichtgeving G&E

In de Gooi en Eemlander staat vandaag over de coalitiebesprekingen: "De huidige coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en CDA zijn afgehaakt, zo heeft Dorpsbelangen meegedeeld." Dorpsbelangen heeft direct contact met de betrokken partijen opgenomen en hen laten weten dat de lezing van de krant over de stand van zaken onjuist is.

Van afhaken geen sprake

De strekking van het persbericht van DB is ook totaal anders dan wat de G&E schrijft. In het persbericht staat dat DB met alle partijen heeft gesproken en dat DB uiteindelijk de keuze heeft gemaakt om met de VVD en D66 verder te gaan. En dat is heel wat anders dan dat CDA, PvdA en GL hebben afgehaakt. DB heeft afscheid van hen genomen.

Gert Zagt, de lijsttrekker van DB en formateur schreef gisteravond aan de genoemde partijen: "Beste Collega's, zojuist lees ik op de site van de Gooi- en Eemlander dat PvdA, GL en CDA in de onderhandelingen met DorpsBelangen zijn afgehaakt.
Dat is natuurlijk onzin. DB heeft immers op grond van de inhoudelijke gesprekken ervoor gekozen om verder te praten met D66 en de VVD.
Van afhaken is dus totaal geen sprake."

Waarna Zagt tegenover de andere partijen zijn verwondering uitspreekt over het karakter en de inhoud van de berichtgeving in de Gooi.

Het is niet de eerste keer dat er binnen de Wijdemeerse politiek enige onvrede ontstaat met de berichtgeving in de Gooi en Eemlander.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2