WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GS zwakt uitspraken af
Wijdemeren, ma 1 maart 2010

CDA-Gedeputeerde Bond zei op 23 september dat de insteek van de provincie bij Natura 2000 economisch is. In een brief van GS wordt dat sterk afgezwakt.

ingezonden brief

Geachte redactie,

U als trouw volger van de lokale politiek zult ook vast nieuwsgierig zijn naar de reactie van het college van GS van Noord-Holland op de brief van de gemeenteraad van Wijdemeren naar aanleiding van de aangenomen motie aangaande Natura 2000. U schreef over de motie in de WWK op 12 november 2009 in het bericht “Begroting aangenomen”.

In de brief vraagt de raad GS te bevestigen dat de door de gedeputeerde J. Bond (CDA)  gedane uitspraken op 23 september 2009 bij Pijl Watersport het standpunt van GS is.
Op die Natura-2000 avond zei de heer Bond: “De provincie Noord-Holland kiest op dit beleidsterrein voor een economische insteek, dat staat bij ons hoog in het vaandel, dat is ons uitgangspunt”.

Welnu, er is ruim tweeënhalve maand verstreken en er is antwoord! Een zware bevalling? Is het antwoord duidelijk? U mag zelf conclusies trekken, ik sluit de brief bij.
Dat de economische insteek niet het uitgangspunt is wordt duidelijk in de tweede alinea. Het is duidelijk dat als invalshoek ecologie in plaats van economie voorop staat. Slechts twee letters verschil, maar dat hebben we die avond in september toch echt anders gehoord.

Was het partijretoriek? Je zou het haast denken. Het CDA heeft toch wel iets uit te leggen op dit onderdeel. In de reactie die alles behalve een bevestiging van de gedane uitspraken is, zijn veel woorden nodig om er omheen te draaien. Daarmee is de gewenste duidelijkheid er niet gekomen. De zorg bij de ondernemers op dit punt blijft bestaan. De hoop die gloorde is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Groet,
Gert Zagt
Lijsttrekker DorpsBelangen

Bijlagen:

De brief van de gemeente Wijdemeren aan Noord-Holland hebben wij niet op onze website gezet. Die brief is nogal omvangrijk en gebruikt derhalve veel bandbreedte. De brief is min of meer een vertaling van de motie.

Over Natura 2000

O.a. op de campagneavond van DB zei Euro-parlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert enkele behartenswaardige dingen over Natura 2000. Natura 2000 komt over ons vanuit Brussel. Maar, zoals zo vaak, is Nederland het braafste jongetje van de klas. Volgens haar heeft het kabinet de zaak veel te weinig aandacht gegeven en min of meer laten gebeuren zonder goed op te letten.

Nederland doet er zelf nog flink wat scheppen regelgeving bovenop. Jeanine Hennis-Plasschaert riep min of meer op om verzet te plegen tegen al die regels.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4