WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Reacties
Wijdemeren, vr 5 maart 2010

De afgelopen drie dagen kwamen er een aantal reacties binnen. Hieronder staan ze op een rijtje.

ingezonden brieven

De Dobber gaat onder.

Het grote geld heeft weer gewonnen. En dan zie ik een foto op de Wijdemeerse webkrant staan van vijf mensen die denken dat ze een gouden medaille gewonnen hebben. Het is een grote schande dat het zo afloopt met onze Dobber. En lees ook de tekst dat ze op zoek gaan naar een nieuw podium, zal mij benieuwen waar dat gaat komen. Het JOP heeft al jaren geduurd en dan gaat het alleen om een container. Wederom is het niet gelukt om de rijen te sluiten en tot een langdurige oplossing te komen. Ook heeft de politiek het laten afweten, er waren zo veel mensen die tegen de verkoop van de Dobber waren. Jammer dat het zo gelopen is.

De laatst lachende is natuurlijk onze grootgrutter de firma AH die kan nu eindelijke overgaan om planningen te gaan maken voor het uitbreiden van de winkelruimte. Want de uitbreidingsdrang en de geldzucht van de Gemeente Wijdemeren is de doodsteek geweest voor de Dobber. En zo gaat de sociale verschraling steeds verder. Het is echt tijd voor nieuwe mensen die de Gemeente weer een sociaal gezicht geven. 4 maart weten we het.

Ben Raven
Kortenhoef


Wijdemeerders bedankt!

U heeft uw verstand laten werken, u heeft aangegeven dat u het zat bent dat er niet naar u geluisterd wordt. Hoewel ik zelf niet in de politiek zit, volg ik de politiek wel op afstand. Hoezeer heeft de vorige coalitie er een zooitje van gemaakt, wethouders moesten opstappen, wethouders moesten door het stof om verontschuldigingen aan te bieden. En net voor de verkiezingen werd nog even gauw een overeenkomst over de Dobber gesloten, wat verdacht veel lijkt op een haastklusje om nog even een paar stemmers te winnen.

De coalitie is hard gestraft voor alle fouten en het niet nakomen van beloften. Dit was volkomen terecht en begrijpelijk. Ik wens de Dorpsbelangen veel wijsheid toe, ze hebben kunnen zien hoe het niet moet, laat ze nu bewijzen dat zij het beter kunnen. Daar de D66 ook wint als enige andere partij zou ik zeggen, vorm een coalitie met D66, ook zij zaten de afgelopen jaren in de oppositie. Mocht u er onverhoopt ook een puinhoop van maken, dan zie ik me gedwongen over 4 jaar Blanco te stemmen, want dan blijkt dat je niemand kunt vertrouwen. Ik hoop uiteraard dat het niet zover hoeft te komen.
Maar, ik ben blij dat ik zulke verstandige dorpelingen om me heen heb. Nu de campagneposters nog verwijderen opdat ons dorp niet langer ontsiert wordt met de foto's van van Reijn.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Geachte Redactie, Beste Rik,

Gisteren was je in de Dobber en dacht je dat ik VVD zou stemmen, maar mispoes, ik kom er gewoon voor uit, ik heb DB gestemd en mijn partner idem.

Daarom wil ik  DB Wijdemeren van harte feliciteren met dit eclatante succes, het was ook te voorspellen als je vier jaren wordt genegeerd, dus eigen schuld dikke bult.

Ofwel arrogantie van de macht, het is nu aan DB om de dienst uit te maken met bijv. 2 Wethouders en 1 van de VVD, als theorie model. Het is CDA is voorlopig uitgeregeerd, voortaan ook niet overal van deze vreselijke foto's plaatsen. Horizonvervuiling en dus ook landelijk een drama.

Kortom met negen zetels in de Raad, kunnen we eindelijk weer eens echt gaan regeren en de boel op orde brengen en geen lastenverhogingen.

Mvrgr. Bob J. Colijn
Kortenhoef supporter van DB


Kiezers rekenen af met huidige politiek.

Gelukkig heb ik mogen constateren dat de kiezers zich niet hebben laten leiden door hetgeen er de laatste maanden (campagnetijd) is geroepen en geschreven door de diversen politieke partijen maar dat er gekozen is met de achterliggende 4 jaar politieke strubbelingen en (financieel) wanbeleid  in onze gedachten.

De huidige coalitie partijen CDA/VVD/PvdA/GroenLinks hebben zich naar mijn mening in campagnetijd meer onderscheiden dan in hun zittingsperiode en wel door middel van:

  • Het elkaar constant in de haren vliegen en muggen afvangen via de Wijdemeerse Webkrant. Dit ging zelfs zover dat de redactie van dit medium op een gegeven moment heeft doen besluiten niet alle politieke reacties meer te publiceren. Wellicht was het beter geweest meer met de burgers te communiceren gedurende de vier voorgaande jaren. Maar toen werd er veel tijd geïnvesteerd in allerlei soorten "torentjes" overleg waar de buitenwereld / burgers niets van af mocht weten.

  • Er werd op bijna elke hoek van de straat een mega billboard geplaatst met daarop de hoofden van de politieke leiders. Hoezo horizon/milieuvervuiling? Maar ook vreemd is het dat als je als vrijwilliger je evenement wilt aankondigen in de gemeente dat je voor het plaatsen van deze borden een vergunning aan moet vragen en dan toestemming krijgt om maximaal 10 borden per woonkern te mogen plaatsen op de door de gemeente aangegeven plaatsen. Volgens mij stonden er nu toch echt meer borden en ook op andere plekken.

  • Het uitbrengen van een carnavalskraker en het meerijden met carnavalsoptochten.

  • Op Valentijnsdag mensen/verenigingen in het zonnetje zetten, maar wel op een dusdanige wijze dat dit uitgebreid in de publiciteit moest. Is dit gedaan met het oog op de verkiezingsstrijd of om echt de waardering aan de mensen over te brengen? Ik kan me deze actie van voorgaande jaren niet herinneren maar wellicht sla ik hier de plank mis.

  • Het door de "zittende" partij(en) nog publiceren van een epistel waarin genoemd wordt wat er allemaal de afgelopen 4 jaar gerealiseerd is. Maar niet benoemen op welke vlakken er van alles mis is gegaan.

  • En op de valreep ook nog de burger voor de komende zomer de mogelijkheid geven voor het kopen van een ijsje voor de deur, echter was deze mogelijkheid ons wel eerst door de gulle gever afgenomen. Maar toch vond men het nodig om hiermee te pronken op de voorpagina van het regionaal dagblad.

Gelukkig hebben de kiezers zich niet door bovenstaande punten laten leiden en hebben de huidige coalitiepartijen nu zelf een koekje van eigen deeg gekregen.
Vijf zetels verlies dat is het keiharde eindoordeel welke de kiezer de coalitie heeft voorgeschoteld.

Vier van deze vijf zetels zijn naar Dorpsbelangen Wijdemeren gegaan Ik wil Dorpsbelangen Wijdemeren van harte feliciteren met hun behaalde succes en hoop dat ze mijn keus, en die van velen andere (4467 andere kiezers in getal) gaan waarmaken.

Gevraagd wordt van jullie de gemaakte beloftes en  het gepresenteerde beleid in het Verkiezingsprogramma 2010 waar te maken. Daarnaast verwacht de burger open en eerlijke communicatie met de politiek, iets waar het naar mijn mening te lang aan heeft ontbroken.

Dit lijkt me echter geen probleem. Als "Putter" zijn pen neerlegt en de heer de Kloet deze oppakt dan zijn jullie volgens mij prima in staat om regelmatig op een juiste wijze met de burger te communiceren.

Nogmaals ik heb vertrouwen in jullie aanpak en ik hoop dat jullie dat ook gaan waarmaken. Een bijkomend voordeel als jullie dit doen dan hebben jullie over vier jaar een kleine 4500 tevreden burgers van onze Gemeente Wijdemeren welke weer hun stem op jullie uit gaan brengen en wellicht hebben jullie dan nog wel meer kiezers overtuigd. Bovendien hoeven jullie dan ook in de campagnetijd geen vreemde fratsen uit te halen maar wordt je dan afgerekend/beloond op goed beleid van de afgelopen 4 jaren.

Nogmaals veel succes en wijsheid gewenst want, Het kan beter! Het moet beter

Met vriendelijke groeten

Willem de Leeuw
Kortenhoef

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 2