WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geld en Varen
Wijdemeren, za 6 februari 2010

Twee ingezonden brieven, over de gemeentefinanciën en over het plan om te varen over de 's-Gravelandse Vaart.

ingezonden brieven

Wijdemeren in financiële problemen, eigen schuld?

Onder Provinciaal toezicht vanwege niet doorpakken bij woningbouw; waarom
wordt niet duidelijk gemaakt dat achtereenvolgende CDA RO-wethouders het lelijk lieten liggen? Immers: een jaar terug werd de gemeentewerf Loosdrecht vertraagd toen bleek dat het op een waterwingebied lag, dus niet dieper dan 2,5 m de grond geroerd mocht worden; nu heeft men er ineens kabels ontdekt; een
groep bewoners die er wil wonen wordt niet eens ontvangen.

Twee jaar terug leek een compromis met de omwonenden van Antoniusterrein Kortenhoef binnen bereik; een jaar later bleek een toezegging om hun oplossing door te rekenen vergeten; aanwezigen lieten hun adres en mailadres achter voor het verslag,  maar ontvingen nooit meer iets.

De grootste ramp: vele tonnen verloren aan een inmiddels opgestapte ontwikkelaar (Situs) van het Dorpscentrum Loosdrecht; vroeger werd Amstelland geen cent compensatie betaald, waarom nu dan wel? En dan dreigt daar ook nog een financiele ramp bij Najade.

Wim van Oudheusden,
Loosdrecht



Rust aan de Vaart,

Ik ben het 100% eens met de stelling die Johan van der Wolk inneemt tegen de plannen om van de s-Gravelandse vaart een vaarroute te maken. Een roeiboot of kano is prima maar geen motorboten. de huidige beschoeiingen aan de vaart zijn helemaal niet berekend op de golfslag die gemotoriseerd vaarverkeer zal veroorzaken, de schade aan de walkanten zal enorm toenemen. Er is nu al regelmatig schade aan schoeiingen door het wegspoelen van zand, dit probleem zal alleen maar erger worden. Ook het woongenot van de toch al verstoorde leefomgeving van de bewoners van het Noorder en Zuidereinde zal alleen maar toenemen.

Ook de handhaving en controle op vaarsnelheid op de huidige vaarwegen laat al te wensen over dus voor een nog groter vaargebied controleren zal geen capaciteit zijn. De Gemeente Wijdemeren en de belanghebbende watersportorganisaties kunnen zich beter druk maken dat er goede voorzieningen komen op de reeds bestaande vaarroutes en watersport gebieden, neem alleen het feit dat er op de Wijde Blik en de Vecht niet eens een brandstof voorziening is voor motorboten. Het hele gebied rondom de vecht en plassen is al doorkruist met vaarwegen dus meer hoeft er niet bij. Verbeter de bestaande en de reeds gebruikte infrastructuur voordat er weer enorme bedragen in nieuwe projecten gestoken wordt.

Ben Raven,
Kortenhoef ( al 30 jaar watersportliefhebber)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 3