WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nationaal Voorleesontbijt
Kortenhoef, ma 18 januari 2010

Griezelen staat op basisschool De Regenboog in Kortenhoef centraal tijdens Het Nationale Voorleesontbijt.

ingezonden bericht

De Griezeligste school

De straten zijn nog grotendeels verlaten, de huizen zijn nog onverlicht, in de verte blaft een hond naar de maan en de storm-achtige wind maakt dit ongure plaatje compleet.

Ondertussen trotseren verschillende kinderen dit spookachtige plaatje . Dit soort ochtenden doen zij op hun sloffen…………LETTERLIJK!!! Kinderen op pantoffels, pyjamabroeken die onder de jassen vandaan komen, slaapzakken die stevig onder de arm geklemd zitten………helemaal klaar om lekker te griezelen!!!

Iedereen kent het beeld wel. Samen rondom een kampvuur spookverhalen vertellen om elkaar op zo’n manier de stuipen op het lijf te jagen. Dit gevoel staat op basisschool De Regenboog centraal tijdens “Het nationale voorleesontbijt”.

Ieder jaar, rond deze tijd, vindt deze landelijke happening plaats. Het vestigt de aandacht op het voorlezen aan kinderen en dan met name het belang er van. Veel scholen in Nederland doen hier aan mee en nodigen soms mensen van buitenaf uit om voor te komen lezen of werken aan de hand van een bepaald thema.

Nadat op de Regenboog vorig jaar “de middeleeuwen” centraal stonden, waarbij alle leerkrachten als ridders en jonkvrouwen in hun klassen verschenen,  gaan we dit jaar griezelen!!! Alle klassen zullen in hun slaapzak of onder hun deken kruipen, bibberend en huiverend van de spannende griezelverhalen die de meester of juf, uiteraard ook in slaapkledij, aan ze voorleest. Het zal ons benieuwen of de kinderen nog wel aan ontbijten toekomen……

In de loop van deze week zal het fotoverslag van dit spannende voorleesontbijt op de website www.regenboogkortenhoef.nl te zien zijn.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mistig
2 gr.
windkr. 2