WIJDEMEERSE WEBKRANT
Deugt de Jaarrekening?
Nederhorst den Berg, di 19 januari 2010

Cor Koster wil weten hoe het zit met de jaarrekening van Wijdemeren en de kritiek daarop van registeraccountant Leo Verhoef.

ingezonden brief

Een beschaafd steekspel

Al een aantal jaren laat Leo Verhoef, registeraccountant, weten dat de jaarrekeningen van gemeente Wijdemeren niet deugen. Toch wel een zorgelijke constatering, denk je als burger. Persoonlijk denk ik dat het wel mee zal vallen en dat we hier eerder te maken hebben met een andere berekeningsmethode dan met bewuste misleiding. Maar enige opheldering zou welkom zijn. In plaats daarvan krijgen we een verrassende illustratie van de manier waarop overheid en pers met elkaar omgaan.

Kennelijk heeft wethouder Gerard Abrahamse bij een commissievergadering gereageerd op de beschuldigingen van Verhoef. Daar was niemand van de pers bij aanwezig, en dat nam hij hen kwalijk; de pers heeft kennelijk in zijn optiek de rol van onbezoldigde gemeentevoorlichter. Vervolgens raakte Rik Jungmann, redacteur van de Wijdemeerse Webkrant, enigszins geïrriteerd over dat verwijt, waarop Abrahamse minzaam zijn verontschuldigingen aanbood; hij had zich wat ongelukkig uitgedrukt. Dit werd weer met enige voldoening door Jungmann gemeld. Een typisch voorbeeld van hoe twee wat oudere heren met elkaar omgaan. Een elegant steekspel tussen notabelen. Men wisselt wat kleine plaagstootjes uit, maar men blijft beschaafd. Vervolgens kan men tevreden achteroverleunend genieten van een glaasje port en een goede sigaar.

Mooi, denk je dan, maar hoe zat dat nou met de beschuldigingen van die registeraccountant? We weten het nog steeds niet. Noch Abrahamse, noch Jungmann vertellen het ons. Ook is er geen lid van de gemeenteraad dat in de pen klimt. Misschien omdat de gemeenteraad niet al teveel begrijpt van zaken als begrotingen en jaarrekeningen. We weten trouwens met z'n allen heel weinig van de gemeentelijke financiën, behalve dan dat de gemeente er niet in slaagt het huishoudboekje sluitend te krijgen. Dat is al jaren zo. Er is dus kennelijk toch wel iets niet helemaal in orde. Misschien zou één van de heren - als het glaasje leeg is en de sigaar gedoofd - ons kunnen vertellen wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

Naschrift redactie:

Ik moet helaas passen. Ik denk dat je registeraccountant of wethouder van Financiën moet zijn om iets zinnigs over deze ingewikkelde kwestie te kunnen melden. (Bovendien houd ik niet van port en sigaren, maar dat is niet relevant.)

Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mistig
2 gr.
windkr. 2