WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen water, geen TV
Oud Loosdrecht, do 4 februari 2010

Bij de gemeentelijke bouwprojecten aan de Oud Loosdrechtsedijk gaat nogal eens wat mis, zo bleek uit de inspraak van de heer Steenbergen.

De heer Steenbergen sprak gisteravond in bij de commissievergadering R&E namens zijn moeder, Mevrouw Van de Loo, die aan de Oud Loosdrechtsedijk woont. Aan, op en om haar huis ging veel mis tijdens de ontwikkelingen rond het dorpscentrum. Vanavond, in de commissie R&E was de derde keer dat hij insprak. Zijn conclusie was dat zijn inspanningen tevergeefs waren geweest. Dus hij probeerde het nog een keer.


De heer Steenbergen.

Uit logeren

Zijn moeder heeft de afgelopen periode diverse malen haar huis moeten ontvluchten omdat er geen water was, geen TV en geen riool. Bovendien is haar huis sinds een week aan het zicht onttrokken door een berg zand van 2,5 meter hoog. Het vernielen van de waterleiding, de TV aansluiting en het storten van beton in haar riool vonden niet tegelijk plaats, maar op verschillende tijdstippen. Eerder werden haar electriciteits- en telefoonkabel ook al vernield.

Wie, o wie?

In de commissie ontstond een merkwaardig debat over de verantwoordelijkheid van de gemeente, waarbij Michiel van Balen (VVD) en Theo Reijn (CDA) de verantwoordelijkheid van de gemeente van de hand wezen. Mevrouw Van de Loo moet zich wenden tot de aannemer met de problemen en voor eventuele schadevergoeding. De andere partijen waren dat hartgrondig met hen oneens. De gemeente is opdrachtgever en is dus de partij die in geval van problemen verantwoordelijkheid draagt voor de oplossing, vonden zij. René Voigt (DBW) vond de hele gang van zaken dermate verontrustend, dat hij voorstelde om er binnenkort in een commissie verder over te spreken.

Wie heeft gelijk?

Wethouder Betske van Henten zat tussen beide inzichten in. Volgens haar moet Mevrouw Van de Loo zich wenden tot beiden. Over veel van de door de heer Steenbergen aangedragen klachten bleek zij over veel positievere informatie te beschikken. Zoals: de storing had kort geduurd, het probleem was direct opgelost, etc. De heer Steenbergen ontkende al die positieve informatie met kracht. Een extra probleem bleek het feit dat de door de gemeente ingehuurde projectleider slechts twee dagen per week beschikbaar is. De wethouder zegde toe dat er in het gemeentehuis goed geluisterd zal worden als Mevrouw Van de Loo belt met een probleem.

De heer Steenbergen wil graag in gesprek komen met de gemeente over de problemen en over (plan)schadevergoeding. Liefst als mediation, maar desnoods via de rechter.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2