WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vroom: Wat een Symboliek
Kortenhoef, do 14 januari 2010

Op het terrein van Oudergaard staat de heimachine waarmee de eerste paal voor Veenstaete geslagen is. Vroom staat er op. En dat is mooie symboliek.

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig, vlak na de herindeling in 's-Graveland, zat in de 's-Gravelandse gemeenteraad een partij met de naam KAG Belang. (Kortenhoef-Ankeveen-'s-Graveland Belang). Die partij leverde een wethouder die zich zeer inspande om een verzorgingshuis in Kortenhoef van de grond te krijgen. Mogelijk sloeg hij zelfs indertijd de eerste paal voor Oudergaard. Zijn naam? Vroom. En wat staat er met koeienletters op de heimachine die bijna tot in de hemel reikt? Juist. Vroom. Een mooier posthuum cadeau kan de oud-wethouder toch nauwelijks gegeven worden.

Kolonel b.d. Vroom was later fractievoorzitter van KAG Belang. Hij was een echte kolonel. Met een luide stem en een kaarsrechte houding. Een opvallende verschijning, vaak gekleed in een knickerbocker. (Een broek tot net over de knie, waaronder hoge herenkousen gedragen werden.) In de herinnering springt o.a. een discussie in de raad over het drinken van Angola koffie op het gemeentehuis. (Links Nederland vond dat Angola gesteund moest worden door Angola koffie te drinken. Of juist niet en die koffie boycotten, ik twijfel daarover. (Er is vast wel een lezer die mijn geheugen kan helpen opfrissen. RJ.) Rechts Nederland vond dat onzin.)

De kolonel verzette zich met luide stem tegen een voorstel om op het gemeentehuis van 's-Graveland wereldpolitiek te bedrijven en Angola koffie te gaan schenken.


Tot in de hemel....

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
3 gr.
windkr. 2