WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varia uit de Raad
Wijdemeren, vr 29 januari 2010

Bij de aanvang van de gemeenteraad was er even tijd voor enige vrolijkheid. Gebak van de scouts, een Thais huwelijk en een noodlokaal.

Gehuwd

Burgemeester Karen Heerschop feliciteerde Ruud Buijs, raadslid voor BAW, van harte met het feit dat hij onlangs in Thailand in het huwelijk is getreden. Het antwoord van Ruud Buijs op deze felicitatie kwam aan het eind van de raadsvergadering. Hij sprak enige Thaise woorden en nodigde alle leden van het gemeentebestuur uit om een week bij hem in Thailand te komen logeren zodra hij zich daar permanent gevestigd heeft.


Rechts de Akela die het gebak aankondigt.
Linksonder bruidegom Ruud Buijs.

Gebak

Aasluitend kwam een flinke delegatie scouts de raadszaal binnen. Zij vierden het feit dat Lord Baden Powell honderd jaar geleden de scouting oprichtte. Om dat feit luister bij te zetten werd door Scouting Zuiderkruis en Klaas Toxopeus gebak uitgedeeld.


Wethouder Lia Moote neemt het gebak in ontvangst.

Wethouder Schenkkan

Burgemeester Karen Heerschop kondigde aan dat wethouder Nelleke Schenkkan afwezig was vanwege een festiviteit rond een wethouder in Bussum. Een ietwat magere aanleiding om niet bij de raadsvergadering te zijn.

Noodlokaal

Theo Reijn vroeg aan wethouder Lia Moote wat er fout ging bij de Antoniusschool in Kortenhoef en het noodlokaal dat daar ontruimd moet worden voor 1 februari. "Klopt het dat de kinderen twee dagen naar huis zijn gestuurd?"

De wethouder bevestigde dat er al lang, ook bij de school, bekend was dat met de omwonenden indertijd is afgesproken dat het noodlokaal rond deze tijd gesloten zou worden. De school heeft een verbouwing gedaan, die iets uitliep. De wethouder gaf de school daarom nog een maand uitstel, maar nu is het echt afgelopen. Wat er echt mis ging was dat gistermorgen, voor de ontruiming, het tegelpad werd verwijderd door de aannemer. Het gevolg was dat de kinderen door de modder moesten lopen. Voor het overige verwees de wethouder de verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen naar de school. Als de indruk gewekt zou zijn dat de gemeente overhaast gehandeld zou hebben en de school onder druk zou hebben gezet, dan wees zij dat volstrekt van de hand.

Dat noodlokaal heeft een lange geschiedenis, lees ook:

Antoniusschool te klein 19-6-2004
Noodlokaal Antoniusschool 21-9-2004
Antonius: Snel Noodlokaal 16-12-2004
Baby's: wachten op Antonius 25-11-2005
Antonius weer te krap 5-4-2006
Antonius: Twee Buitenklassen 17-5-2006
Antonius Boos op College 19-5-2006
Antonius: Weer zoeken Ruimte 22-6-2006
Raad: Pokeren met Moties 13-7-2006
2e Noodlokaal Antoniusschool 19-7-2006
Meedenken over Speelterrein 27-7-2006
11042007 Boompje Verhuizen

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 4