Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

2e Noodlokaal Antoniusschool

Kortenhoef, 19 juli 2006

Vanavond werd een informatieavond gehouden voor de bewoners van de appartementen boven de Antoniusschool in Kortenhoef over de noodlokalen.

De historie

De ruimte nood van de Antoniusschool in Kortenhoef heeft inmiddels al weer een flinke voorgeschiedenis. Toen de school in 2004 geopend werd, was al snel duidelijk dat er een tekort aan lokalen ging ontstaan. Dat werd opgelost door naast sporthal De Fuik een noodlokaal te plaatsen. De omwonenden waren daar niet blij mee, maar gingen akkoord nadat de toenmalige wethouder Bert Nagel had beloofd dat het noodgebouw op 1 januari 2007 weer weg zou zijn.

Begin dit jaar werd duidelijk dat er behoefte was aan een tweede extra lokaal. Wethouder Lia Moote maakte op 17 mei bekend dat het college besloten had om twee klassen van de Antoniusschool te huisvesten in de Regenboogschool. De school protesteerde en kreeg daarin steun van de raad.

De oplossing

Dat leidde tot de oplossing die wethouder Lia Moote vanavond voor circa 20 mensen in de Dobber aan school en omwonenden voorstelde. Die luidt: Het eerste noodlokaal blijft staan, Er komt een tweede noodlokaal naast. De beide noodlokalen blijven staan tot 1 januari 2010.

Vanuit de zaal werd met veel ongeloof gereageerd. De wethouder werd herinnerd aan de belofte die eerder zwart op wit gedaan was dat het eerste noodlokaal per 1-1-2007 weg zou zijn. "Kunt u mij op een briefje geven dat het echt weg is dan? Mag ik dan dat briefje nu van u?" Er wrerd ook gemopperd over de lange duur die de gemeente nodig denkt te hebben voor het vinden van een definitieve oplossing van de problemen. De wethouder gaf aan dat enkele jaren echt nodig zijn om tot een goede oplossing te komen.

Overlast of Nonsensklachten

Er werd later door de aanwezigen nog wat gesproken over de "aandachtspunten", die door de één overlast van spelende kinderen werden genoemd, door de ander werden ze nonsensklachten genoemd. Toen de wethouder voorstelde om samen met school en omwonenden een klankbordgroep samen te stellen die meepraat over oplossingen voor de eventuele problemen rondom de school, ebde de kwaadheid uit de zaal weg.

Voorzichtig concludeerde de wethouder dat zij het college gaat voorstellen om tot 1 januari 2010 een tweede noodlokaal te plaatsen. De zaal reageerde niet meer. En, wie zwijgt, stemt toe was de conclusie.

Er woirdt een artikel 17 procedure gestart waarin eventuele bezwaren alsnog ingediend kunnen worden. Als het aan de wethouder en het schoolbestuur ligt, dan zal dat niet gebeuren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 35º Naar volgende bericht