Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Antonius: Snel Noodlokaal

Wijdemeren, 16 december 2004. Het noodlokaal van de Antoniusschool zal begin volgend jaar in gebruik worden genomen en twee jaar blijven staan.

Persbericht

Gemeente start vrijstellingsprocedure
Noodlokaal voor 13e groep Antoniusschool begin 2005 klaar

Leerlingen van de Antoniusschool in Kortenhoef die nu nog les hebben in het oude gebouw aan de Kerklaan, kunnen waarschijnlijk vanaf begin 2005 onderwijs krijgen in een nieuwe lokaal. Het noodlokaal voor deze 13e groep van de Antoniusschool komt dichtbij de school, op de groenstrook tussen de sporthal De Fuik en de grens Zuidsingel 7.

Om het noodlokaal zo veel mogelijk binnen de bestaande situatie te laten passen krijgt het gebouw een groene kleur en gaat de gemeente deze plaatsen tegen de blinde muur van sporthal De Fuik.
Het college vindt het belangrijk dat de leerlingen van de Antoniusschool die nu in het oude gebouw aan de Kerklaan les hebben, zo snel mogelijk naar het nieuwe lokaal kunnen verhuizen. Het gebouw aan de Kerklaan verkeert in zeer slechte staat. Bovendien vindt het college het onderwijskundig niet goed dat deze leerlingen van de rest van de school zijn afgezonderd. Daarom is het college onlangs een vrijstellingsprocedure gestart.

Permanente oplossing
Het noodlokaal zal maximaal 2 jaar op de gekozen locatie blijven staan. De gemeente is inmiddels in overleg met alle betrokken partijen om tot een permanente oplossing te kunnen komen.


De wekelijkse nieuwsbrief RegenMatige wind Naar volgende bericht