Rik Jungmann

PvdA

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Antonius: Weer zoeken Ruimte

Wijdemeren, 22 juni 2006

Wethouder Lia Moote en de Antoniusschool in Kortenhoef zijn weer in gesprek over de ruimteproblemen. Toch weer noodlokalen...?


Wethouder Lia Moote (PvdA).

Begin deze maand werd er nog gedemonstreerd tegen het besluit om de Antoniusschool twee extra lokalen in de Regenboogschool toe te wijzen. Het bestuur van de Antoniusschool vond dat het college die beslissing overhaast en zonder overleg had genomen. De raad steunde het bestuur en verlangde van het college om weer in overleg te gaan met het schoolbestuur.

In de G&E van vandaag staat, dat de wethouder en het bestuur met elkaar gesproken hebben. Lia Moote geeft toe dat er een misverstand was ontstaan, maar wil daar nu een streep onder zetten. De wethouder denkt erover om over een aantal jaren de "inwonende" peuterspeelzaal 't Overstapje te verplaatsen, waardoor die ruimte beschikbaar komt voor de Antoniusschool.

Op korte termijn denkt de wethouder aan de plaatsing van twee noodlokalen bij de school. Daarover start zij overleg met de omwonenden. Als die toestemmen in de oplossing, dan moeten er nog een besluit van het college volgen en de procedure om tot plaatsing over te gaan. Als dat allemaal goed verloopt kunnen de lokalen er pas halverwege het nieuwe schooljaar staan. Intussen moet de school woekeren met de beschikbare ruimte binnen het gebouw.

Als er kosten zijn verbonden aan deze oplossing, dan is de school bereid om daar aan mee te betalen.

Herhaling van Zetten

Het voorstel dat nu door de wethouder aan het bestuur is gedaan lijkt een herhaling van zetten. Toen kort na de opening van de school bleek dat er te weinig ruimte was, kwam het college met het voorstel voor plaatsing van noodlokalen bij de school. Daartegen kwam fors protest van de bewoners van de appartementen boven de school. Uiteindelijk gingen die akkoord, op voorwaarde dat de noodlokalen op 1 januari 2007 verwijderd zouden zijn . Dat noodlokaal is de afgelopen periode gebruikt om de problemen het hoofd te bieden.

Het is dan ook te verwachten dat gesprekken met de bewoners over de plaatsing van een noodlokaal na 1 januari dezelfde discussie tussen college, school en bewoners zal opleveren als indertijd.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Harde wind 19º Naar volgende bericht