WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afvalpolitie in Actie
Wijdemeren, di 16 maart 2010

De afdeling Toezicht en Handhaving van de GAD, de afvalpolitie, gaat streng controleren en boetes uitdelen als u zich niet houdt aan de regels.

persbericht

Controle op naleven regels aanbieden huishoudelijk afval

In het gewest Gooi en Vechtstreek is de inzameling van huishoudelijk afval aan een aantal regels gebonden. Dit om het inzamelen zo ordelijk en milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Deze regels gelden voor iedereen.

Kaart aan uw minicontainer?

Heeft u aan uw minicontainer een kaart aangetroffen met een mededeling waarom uw minicontainer niet is geleegd? De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) verzoekt u om de minicontainer de volgende keer op de juiste wijze aan te bieden:

  • De minicontainer mag niet zwaarder zijn dan 50 kilogram en het deksel moet gesloten zijn.
  • Het is verboden om bijvoorbeeld GFT, Papier en Karton, Glas, Textiel, Klein Chemisch Afval en Elektrische en Elektronische Apparaten anders dan afzonderlijk ter inzameling aan te bieden.
  • Er mag geen afval op of naast de minicontainer worden geplaatst.
  • De minicontainers moeten op de inzameldag voor 20.00 uur weer van de straat zijn.

Controle afdeling Toezicht en Handhaving

De komende tijd controleert de afdeling Toezicht en Handhaving van de GAD extra op naleving van de regels rond het aanbieden van huishoudelijk afval. Overtreders krijgen een boete.

De regels worden helaas nog te vaak overtreden. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van huishoudelijk afval op of naast de minicontainer, het afval niet gescheiden of op andere dan de vastgestelde dagen of tijden aanbieden, of het aanbieden van bedrijfsafval aan de GAD. Onder andere hier wordt op gecontroleerd.

De medewerkers van Toezicht en Handhaving zijn bevoegd om verbaliserend op te treden bij overtredingen, zoals het illegaal storten van afval. Allereerst controleren ze op de naleving van de regels voor het aanbieden van afval. Als de regels zijn overtreden, zoekt deze afdeling uit wie daarvoor verantwoordelijk is. De overtreders maken kans op een boete die flink kan oplopen, afhankelijk van de ernst van de overtreding. Ook extra inzamelkosten komen voor rekening van de overtreder.

Hoe beter u afvalstoffen apart houdt, des te meer afval kunt u in uw minicontainer kwijt! Bovendien is minder afval in de grijze container beter voor het milieu en voor uw portemonnee.

Voor een compleet overzicht van de regelgeving kunt u de afvalstoffenverordening op de website van de GAD raadplegen via www.gad.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2