WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dobber: Contract getekend
Kortenhoef, wo 3 maart 2010

Gisteren, aan het eind van de dag, werd het contract getekend over de Dobber. Voor wethouder Lia Moote een afsluiting van een langdurig traject.


V.l.n.r. wethouder Lia Moote, Peter Landwaart (Pejolam) en Douwe van Essen (verenigingen).

In het gemeentehuis verzamelden zich de spelers in de ontwikkelingen rond de Dobber. Wethouder Lia Moote, Peter Landwaart (AH Kortenhoef) en Douwe van Essen namens de verenigingen DSO, Amicitia en BMOL. Kees van Oorschot, die namens de muziekverenigingen zou tekenen, was op het laatste moment verhinderd.


V.l.n.r. gemeentesecretaris Jan Visser, Egbert van de Baan, Douwe van Essen, Lia Moote en Peter Landwaart.

Blije gezichten, omdat na veel duwen en trekken, overleg, meningsverschillen en bereiken van overeenstemming, toch gisteren de mijlpaal kon worden bereikt. In de komende vijf jaar betaalt AH per jaar een flink bedrag om een deel van de Dobber te gaan gebruiken als magazijnruimte. Intussen gaat de gemeente op zoek naar een andere plaats waar de podiumfunctie gehuisvest kan worden. Ook zal er een Grand Café ingericht worden, althans er wordt overleg gestart met potentiële uitbaters om tot een Grand Café te komen. Over vijf jaar heeft AH het recht van eerste koop van de Dobber.


Burgemeester Karen Heerschop is voor alles in te zetten.
Hier als collega van de WWK fototgraaf.

Dossier de Dobber

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2